Юбилейно издание 20 години Международен джаз фестивал Банско


Юбилейно издание 20 години Международен джаз фестивал Банско

5234

Излезе от печат сборника "20 години Международен джаз фестивал Банско".

Творбата съдържа 20 интервюта, репортажи и сто снимки, които ни връщат към незабравими мигове от историята на джаз фестивала в Банско. Книгата ще бъде представена по време на ХХ международен джаз фестивал. Както MySound.bg нееднократно писа, събитието ще се състи от 5 до 12 август.

Читателят ще се потопи в цветна приказка как неусетно пасторалното тихо градче с насядали баби край портите се превърна в "столица на джаза". От сцената насред площада се изявиха джаз легенди като Соломон Бърк, Бени Голсън, Кенди Дълфър, Рей Дорсет, Инкогнито и много други.

С всяка изминала година все повече меломани и гости от цял свят им пригласят и танцуват, дори когато някой облак се опитва да укроти еуфорията с внезапен дъжд.

Лятото в Банско е музикално изкушение, за което разказват журналистите Августа Манолева, Антоанета Титянова, Веселина Филипова, Вилиана Семерджиева, Галина Рулева, Даниела Бенишева, Десислава Бeрндт, Златна Костова, Зорка Милева, Иванка Георгиева, Мария Митева. Съставител и редактор е Веселина Филипова.

Книгата (корицата на снимката) е публикувана благодарение финансовата подкрепа на Община Банско и на Десислава Берндт, текстовете са преведени и на английски език.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички