DJ Retro Fest 2017 събира меломаните във Видин на 3, 4 и 5 август


DJ Retro Fest 2017 събира меломаните във Видин на 3, 4 и 5 август

5985

Традиционният DJ Retro Fest –Vidin ще се проведе за осма поредна година на 3, 4 и 5 август.

Най-мащабното парти в крайдунавския град НЕ Е свързано по никакъв начин с Общината, подчертават организаторите. Част от легендарните диджеи на Северозапада се събират всяко лято до стените на култовото и занемарено заведение "Телеграфа", за да припомнят на многобройната публика онези вечни песни от 20-ти век, които взривяваха дансингите.

DJ Retro Fest – Vidin започна на шега през 2010, но светкавично се разрастна и беше сред номинираните за "Парти на годината" на Националните диджейски награди три години по-късно. Идеолог, вдъхновител и основен организатор на Ретро феста от самото му създаване е Васко Громков (DJ VaGro), който е и основен водещ на партито. Домакин на тридневния фестивал за шеста поредна година е летният ресторант "Класик" ("Телеграфа").

DJ Retro Fest 2017 е под наслов Back To The 80s ("Завръщане в 80-те") и 13-те участници ще изградят 45-минутните си сетове само и единствено с вечните хитове на 80-те години от миналия век. Специалната гост-звезда на ретро партито ще е една от най-обичаните и емблематични български певици – Силвия Кацарова, стартирала бляскавата си кариера именно през 80-те години с група LZ.

"Първоначалната идея за тази година бешe освен Силвето Кацарова, да поканим и легендарна световна звезда. Спряхме се на Си Си Кеч като една от най-разпознаваемите диско диви на 80-те. Свързах се с мениджърите ѝ за Германия и Европа и те ми забиха нереалната сума от 27 500 евро (+ 5 самолетни билета и петзвезден хотел) за 45 минути на пълен плейбек. Нали ви е ясно, че в най-бедния град на Европейския съюз това няма как да се случи при положение, че Си Си Кеч пее приблизително за 5 пъти по-нисък хонорар в Германия? Имах и друга идея: от тази година да приближим формата на Ретро феста към легендарните национални конкурси за диджеи през 80-те години. За съжаление, времената вече категорично са съвсем различни и 90% от евентуалните участници в диско състезание с конкурсен характер се отказаха от тази авантюра. Исках да е с жури, награди и състезателна тръпка, но явно годините си казват думата. Оставаме на досегашната схема!", коментира Васко Громков.

За втора поредна година към събитието се включват и верига магазини "Зора", които предоставят 32-инчов телевизор като награда за най-неуморимия танцьор (танцьорка) на дансинга и през трите дни на фестивала. Миналото лято категорична победителка стана ученичката Лилия Боянова от Видин, тази година за телевизора може пък да се пребори някоя диско баба.

Тематичен символ на тридневното ретро парти в осмото издание е "Кубчето на Рубик", което присъства визуално върху плакатите, билбордовете, тениските, грамотите и баджовете. Както винаги, участниците ще пускат музиката на всевъзможни устройства: от грамофони, ролкови магнетофони и касетъчни декове, до компактдиск плейъри и модерни контролери. Фестивалните вечери стартират в 21.00 часа на брега на Дунав в летния ресторант "Класик" върху култовия открит дансинг на "Телеграфа".

През последните 3-4 години, основната част от публиката на Ретро феста е "вносна", извън Видин. За Партито на годината и това лято са запазени много хотели за хора от страната и чужбина. Очакват се познати лица на национално ниво – музиканти, диджеи, певици, манекенки, професори, политици, спортисти … Някои от тях пристигат специално  да видят местата и диджеите, описани в книгата на Васко Громков "Аз бях DJ", излязла преди около 3 месеца. В рамките на проявата "Книга Първа: през 80-те" ще бъде представена за втори път във Видин, в последния ден на фестивала от 20.00 часа. Специален гост на това представяне ще е един от основните герои в нея, пристигналият и това лято от Швейцария DJ Серго (Сергей Иванов).

Ето и пълния списък на участниците с началните часове на техните сетове:

Четвъртък (3 август)

21.00 часа – DJ Искрен (Искрен Димитров)
21.45 часа – DJ Иво (Иво Иванов)
22.30 часа – DJ Краси (Красимир Емилов)
23.15 часа – DJ Жоро (Георги Георгиев)

Петък (4 август)

21.00 часа – DJ Боби (Боян Владимиров)
21.45 часа – DJ Иван (Иван Иванов)
22.30 часа – Силвия Кацарова
23.15 часа – DJ Серго (Сергей Иванов)
00.00 часа – DJ Емо (Емил Костов)

Събота (5 август)

21.00 часа – DJ Пепи (Пепи Димчев)
21.45 часа – DJ djsupermax (Ники Русиновски)
22.30 часа – DJ VaGro (Васко Громков)
23.15 часа – DJ Сави (Станислав Станев)
00.00 часа – DJ Гута (Димитър Славчев)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички