Сен Тропе кани Вили Рай за самостоятелен концерт в топкурорта


Сен Тропе кани Вили Рай за самостоятелен концерт в топкурорта

5265

Неочакавана покана за самостоятелен концерт в меката на тузарите - курорта Сен Тропе, получи певицата Вили Рай, съобщава "ВИП Комюникейшън".

Вътрешен човек от общината на градчето във френската ривиера е бил сред гостите на конкурса "Пирин Фолк" през миналата година. Тогава тя спечели журито с песента "Златно време".

"Мъжът на приятелката ми е французин, миналата година ме е гледал на конкурса "Пирин Фолк" и много ме е харесал. Той работи в общината на Сен Тропе и е показал там диск с моето участие на сцената в Сандански. Един ден ми се обади - ние с Клиф бяхме в Англия, и ни покани на среща в културния център на Сен Тропе с директора на културната програма в курорта. Там вече плануват събитията за следващата година. Първо си помислих, че ме канят да участвам в някакъв сборен концерт. А те ми предложиха самостоятелен концерт, впечатлени не само от участието ми в "Пирин Фолк". Изгледали са всички мои песни в интернет. Идеята им е да пея и танцувам със същите костюми от моите участия, където съм боса. Харесаха и танцьорите от моя екип. След срещата ми се обадиха от общината, за да ми кажат датата за концерта - 10 март 2018 година", споделя певицата.

Междувременно тя се подготвя за поредното си участие в конкурса за авторска македонска песен "Пирин Фолк" 2017 с парчето "Мелнишка убава мома" - музика и текст: Вили Рай, аранжимент: Светослав Лобошки.

Вили Рай е родена в Етрополе. Завършила е поп и джаз пеене в Българската консерватория и е абсолвент в Белград. Развива кариерата си на певица в последните 20 години в Сърбия. Участвала и печелила награди на много престижни музикални фестивали, като "Шлагер менаджер", "Белградска пролет", "Медитерианска песен", "Евровизия", "Пирин Фолк" и други. Има издадени три албума с балкански мотиви. Виолета Вили Рай е музикален продуцент, композитор и автор на текстове.

Била е подгряваща певица на примата Лили Иванова. Прави кариера като самостоятелна певица в бивша Югославия, където живее. Работи с много от звездите на сръбската сцена. Албумът ѝ "Сянка на мъж" е записан в студиото на нейния бивш мъж Горан Йекнич.  Друга "сянка на мъж" в живота ѝ е сръбската мегазвезда Зоран Миливоевич, който е нейният първи съпруг. От него тя има син Райко.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички