Осмото чудо ще разтърси Бургас втори път


Осмото чудо ще разтърси Бургас втори път

5043

След триумфалния си успех по сцените в страната, спектакълът на Националния фолклорен ансамбъл Българе "Осмото чудо" ще гостува в Бургас за втори път, известиха от общината.  Той ще бъде представен на сцената в летния театър от 20.30 часа на 12 септември, вторник. Мащабният проект с участието на холивудската знаменитост Бен Крос ще бъде игран пред бургаската публика с любезното съдействие на община Бургас.
Интересът към четвъртия авторски проект на Българе е оказа огромен - за изненада и радост на създателите му. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща интригуващ сценарий. Те, както и почти цялата хореография, са дело на създателя и продуцент на ансамбъл Българе Христо Ив. Димитров, чиито солови изпълнения са акцент в добруджанската и тракийската картина.
Зрителите бързо оцениха запленяващото пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и преоткриха за себи си личността на кореспондента на в. "Таймс" Джеймс Баучер -  верен приятел на България отпреди век. Ролята на ирландския журналист е великолепно изиграна от Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо представени от танцьорите и солистите на Българе. Естествено продължение на най-популярния спектакъл на трупата - дебютния "Това е България!", "Осмото чудо" е мащабна продукция, която направо оставя публиката без дъх, в което бургазлии ще имат възможност да се убедят отново.
През настоящата година ансамбъл Българе отбелязва 15 години от създаването си.
Билетите за спектакъла "Осмото чудо" на цени от 10, 12, 15 и 20 лева - в лятната каса "Часовника" и на тел. 0894 898098.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички