Второ издание на Ole Festival! за нова музика от Испания


Второ издание на Ole Festival! за нова музика от Испания

5098

Второто издание на фестивала за нова музика от Испания и Латинска Америка - !Olé Festival!, ще се проведе в София тази есен.  Организираното от Институт Сервантес-София  в сътрудничество с "Джаз Плюс" събитие обещава първокласни изпълнители с търсещ дух, чиито концерти ще представят нов прочит на традиционната испанска и латиноамериканска музика в Sofia Live Club. Освен концертите, в рамките на !Olé Festival! ще бъдат представени ключови музикални филми.
Първата изява e на саксофониста на Пако де Лусия и носител на наградата за най-добър джаз музикант на Европа - Хорхе Пардо, и неговия квинтет (китара, клавишни, бас, ударни и перкусия). Гостът пристига с програмата от новия си проект "Djinn" с  фламенко, джаз и ърбън саунд на 20 септември.
Музиката на Хорхе Пардо не познава стилистични граници. Името му е свързано със създаването на иберийския джаз с фламенко оттенък - запазен почерк на този толкова виртуозен артист. Много са отличията и наградите, на които е носител Пардо, но една от най-значимите е титлата за най-добър джаз музикант на Европа, връчена от Френската академия по музика. Хорхе Пардо  е не само всепризнат виртуоз на флейтата в Испания, но и в цяла Европа. Публиката и критиката са свикнали да очакват от него неочакваното. Той постига този ефект и с проекта си "Djinn. Metaflamenco", който стъпва на фламенко основа и черпи вдъхновение от дълбините на този стил, като в същото време звучи модерно -  с джаз настроение и ърбън закачка.
Започнал кариерата си в епоха, в която испанската музика се разгръща и трансформира, затворените стилови врати се отварят и се създава лицeто на новата музика, Хорхе Пардо отведнъж се гмурка в дълбоките води и плува с най-големите имена на джаза и фламенкото. Цветове и форми съставят музикалното платно, изтъкано от креативната свобода и размах на виртуоза. Той създава богато нюансирана музика,  дълбока по същност и възвишена по съдържание. Опитът на музиканта във фламенкото и джаза се разтваря в нова, модерна градска музика, улавяща пулса на най-интимното времевопростанствено ежедневие на Пардо.
Всичко за събитието - тук Билетите са в продажба чрез мрежата на Еventim.bg, електронни билети от Еventbride.com и пропуски със запазени места в "Дюкян Меломан" на ул. "6-ти септември" 7А. Още за Хорхе Пардо: http:jorgepardo.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички