Кой спечели книгата Светлини и сенки. Разговори с Джими Пейдж


Кой спечели книгата Светлини и сенки. Разговори с Джими Пейдж

4236

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението за "Голямото лятно четене" и този път бе от нашите приятели в издателство "Сиела", в чийто каталог се появи книгата "Светлини и сенки. Разговори с Джими Пейдж" на Брад Толински.

Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с луксозното биографично издание. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:   

Главен редактор на кое популярно музикално списание е Брад Толински?

Вярното е: Guitar World.

Честито на Йолита Георгиева и Любомир Тончев.

Подробната биография на Джими Пейдж съдържа поредица от интервюта с легендарния музикант, описващи както ранните му години във Великобритания, така и неговите големи успехи с Лед Цепелин и сензационни турнета с митичната банда.

Без нея съвременната поп и рок музика нямаше да е същата. А историята на състава е в голяма степен историята на Джими Пейдж – един от най-великите китаристи на рока. Неговият нюх към експеримента и импровизацията проправя пътя както за Цепелин, така и за много от съвременните музикални жанрове като цяло. Не само рокът, но и попът, хеви метълът и дори хип-хопът дължат много на Пейдж, Робърт Плант и на групата изобщо.

От "Светлини и сенки. Разговори с Джими Пейдж" научаваме как Джими се превръща в един от най-търсените студийни музиканти на Острова, за влизането му в Ярдбърдс, как се става звезда и как са положени основите на Лед Цепелин, което прави книгата най-изчерпателната биография на култовия китарист, публикувана до този момент.

Освен интервюта, Брад Толински е включил и разговори на Пейдж с музиканти като Джеф Бек и Джак Уайт.

Преводът на "Светлини и сенки. Разговори с Джими Пейдж" е на Пламен Кирилов, превел и спечелилата "Пулицър" творба за художествена литература  "Светлината, която не виждаме" (2015) на Антъни Доер.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички