Концертът на Фортисимо Фест пред Народния театър е тази неделя


Концертът на Фортисимо Фест пред Народния театър е тази неделя

4954

Концертите в афиша на Фортисимо Фест 2017 ще бъдат изцяло с българска музика - класическа, фолклорна със съвременен прочит и филмова, "от златните години на българската филмова музика", съобщи Максим Ешкенази в ефира на Nova.

Както MySound.bg вече писа, събитието празнува 7 години тази есен. Ще прозвучат общо 9 филмови песни, сред които култови мелодии от "Оркестър без име", "С деца на море" и "Козият рог".

Невена Пейкова (на снимката с Максим Ешкенази) ще изпълни в дует с Дони шедьовъра "Замълчи, замълчи", създаден за филма "Любимец 13" от Петър Ступел. Това ще случи в Пловдив на 16 септември (събота), а тази неделя в София дуетът ще бъде между Дони и друга звезда от X-Factor - Михаела Маринова.

Освен филмова музика, двата концерта ще представят класически български произведения от Панчо Владигеров, Петко Стайнов, Марин Големинов, Петър Христосков. В частта с българския фолклор са включени акапелна оркестрация от Георги Андреев на "Хубава си, моя горо". И още: "Крайречна" за обой, кавал и симфоничен оркастър, "Виолира" и  "Аспарух".

За първи път на Фостисимо Фест ще звучи и поезия - тя ще бъде изпълнена от актьорите Ана Пападопулу, която Максим Ешкенази нарече "разкошна", и Юлиян Вергов, за когото каза: "с него на сцената няма не-забавно, това е актьор, взел актьорското майсторство с най-голяма висота". Концертите на Фортисимо Фест са по текст на Александър Чобанов, съорганизатор на фестивала заедно с Хари Ешкенази.

Концертите на Фортисимо Фест 2017 в София и Пловдив са със специалното участие на оркестъра на Софийската филхармония, "най-добрият оркестър в България" по думите на Максим Ешкенази, който е диригент на Фортисимо Фест.

Вход свободен. Организатори са фондация "Триола Квинтола" и фондация "Америка за България".

София, Народен театър, 10 септември 20.00 ч., неделя
Пловдив, Античен театър, 16 септември, 20.00 ч., събота

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички