Японски класици на психеделичния рок в афиша на Аларма Пънк Джаз


Японски класици на психеделичния рок в афиша на Аларма Пънк Джаз

5128

"Аларма Пънк Джаз", радиофестивалът на програма "Христо Ботев" по БНР, продължава славно с концерт на Acid Mothers Temple в B-Side на столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. на 26 септември (вторник).

Acid Mothers Temple са истинска легенда – в не един и два жанра в авангардния рок на ХХ и ХХI век. Създадени в средата на 90-те като (аморфен) психеделик-прогресив-импро-пънк-транс-ембиънт-джаз колектив, днес в дискографията си имат десетки албуми, всеки от които представлява частичка от един огромен пъзел, почти невъзможен за обемане (за нареждане въобще не говорим). В различните студийни и концертни варианти на формацията през годините участват музиканти като прогресив-рок класиците Gong, Ямамото Сеичи, Дамо Сузуки, пънкарите Afrirampo, барабанистът на Ruins Тацуя Йошида (за когото се носят слухове, че също ще гостува на "Аларма Пънк Джаз" по-късно през годината) и други. В София на 26 идват като квинтет - роденият в Осака Макото Кавабата (китарa, глас, синтове), Хироши Хагаши (синтезатори, арфа), Мицуко Табата (китари, китарни синтове), Такаши Учида-Wolf (бас) и Сатоши Сакамото (барабани). "Аз съм нещо като радиотунер" – казва в първото си интервю за българска медия японският авангардист и (съ)основател на легендарната психеделик-рок формация Acid Mothers Temple Макото Кавабата. И продължава – "Звуците идват отнякъде (...) Опитвам се да ги уловя от своя Космос и след това да ги изсвиря на хората. Това е всичко"… А с оглед на това къде по-добре би стоял един концерт на Acid Mothers Temple, ако не именно в рамките на радиофестивал като "Аларма Пънк Джаз"? Европейското турне на групата, чието пълно наименование в настоящия ѝ състав е Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O., започна в края на миналата седмица. Гостите стъпват за първи път по-сериозно на Балканите за почти четвъртвековното си съществуване, а за "Аларма" те увенчават една изключително силна японска серия – припомняме, че за последните 12 месеца в рамките на фестивала гостуваха аудио-визуалният артист Тацуру Араи, Йошио Мачида и Майко Дате (със спектакъла Sound Is Body, Body Is Sound) и най-влиятелният краут-рок вокалист от 70-те насам – Кенджи "Дамо" Сузуки (между другото, близък приятел на Acid Mothers Temple). За музикантите това турне е точно след първите им участия в Нова Зеландия – един съвсем нов опит за тях – и след лятното солово европейско турне на китариста Макото Кавабата с авангард-пънк барабанистката Pikacyu от Afrirampo. Вратите на клуба на 26 септември (вторник) отварят в 21.00ч., като преди гостите от Япония точно в 21.30ч. на сцената ще излязат мат-рок/пост-рок чудовищата Mental Architects трио, което няма аналог в българската музика и чийто нов албум "Ascend" е едно от най-силните произведения, създавани (в рамките на жанра, а и извън него) въобще през 2017.  Билети:
25 лв. – предварителна продажба в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна: ttps://www.epay.bg/go/8983306039 и 30 лв. на входа на клуба.  Повече информация: https://www.facebook.com/alarmafest

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/500553156948628

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=KTyFs2HZuqM Mixtape 5 е на булевард "България" 1 в подлез "Галерия".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички