Траш култът Necronomicon се възвисява в Live & Loud


Траш култът Necronomicon се възвисява в Live & Loud

4991

Германските ветерани на траша Necronomicon ще забият в столичния клуб Live & Loud на 7 октомври, събота.

Съпорт на хедлайнърите ще окажат канадската банда Dark Ministry и мелодичните пауър метъл симфоници Caterina Nix от Чили, които биха допаднали на почитателите на After Forever, Edguy и Within Temptation.

Треснята е обявена с начален час 20.00, вход 20 лв. на място.

Един епизод, който несъмнено ще остане в летописите на траш метъла, се развива в Германия през август 1984-та г., когато четирима млади мъже – Фреди, Ларс Хонек, Юрген Велтин (Йоги) и Аксел, решават да създадат групата, предопределена да се превърне в култовата Necronomicon. Долавяйки градския характер и пънк корените, които правят формацията толкова оригинална, и феновете и медиите приеха еднакво ентусиазирано дебютния албум "Necronomicon", който привлече вниманието на траш метъл сцената и не само спечели похвали за музикантите, но и създаде солидните основи на фенска маса, която през годините им остана вярна.

Вторият албум на германците - "Apocalyptic Nightmare", беше издаден през 1987-а г., а интересът към групата продължаваше стремглаво да расте, като Южна Америка, Източна Европа, Скандинавия и Русия се утвърдиха като нейни крепости. Синглите "Magic Forest", "Dark Land" и "Possessed Вy Evil" се превърнаха в траш метъл класики и придобиха култов статут, припомнят организаторите. Следващият проект беше легендарният "Escalation", който се изкачи до Топ 30 в гръцките рок класации, но бъдещето поднесе на музикантите плаване в бурно море. Липсата на подкрепа от страна на Gama Records и непоследователността в действията на издателя причиниха много проблеми и групата бе принудена да води дълго и скъпо съдебно дело, за да си възвърне правата върху собственото име. На всичкото отгоре се наложи част от създателите - Йоги, Лала и Аксел, да я напуснат или по лични, или по здравословни причини. Единственият оригинален член остана Фреди, който превърна Necronomicon в смисъл на живота си и своя страст.

През 1993-та г. излезе "Screams", но музикантите получиха поредния тежък удар – този път изгубиха всичката си техника при пожар, в който репетиционната им изгоря до основи. Ситуацията допълнително се влоши, когато малко след издаването на албума новият лейбъл на състава изчезна и групата отново остана излъгана. Все пак решителността на Necronomicon тласкаше проекта напред и след демото "Possessed Again!" (2004), дойде и приетият с хвалебствия пети диск "Construction Оf Evil". Възторжените отзиви за него бяха успокояващ балсам за раните на групата, която го видя как се изкачва до 6-о място в испанските класации. Феновете подивяха и молеха за още. За "Revenge Оf Тhe Beast" (2007) Фреди за пръв път в  подписа с чуждестранен лейбъл. След чудесните рецензии и медийния интерес, бандата излезе от сянката на великите трашъри, изкачи се до Топ 20 в няколко рок класации и продължи напред и нагоре, пленявайки много сърца по време на турнето в Европа и Русия.

Дори най-суровите критици ще трябва да се съгласят, че група, чиято фенска маса не само ѝ остава вярна, но и постоянно расте с нови млади попълнения, очевидно притежава  характер и идентичност, с които изпъква сред всички останали.

Декември 2010-а г., от известно време Фреди пише нови парчета за предвкусвания нов албум "Invictus". С неговата поява става ясно, че умението на Necronomicon да пишат песни ги издига на още по-горно ниво, надминавайки всички очаквания с плътен саунд и убийствена продукция. А вече е изваян и дългоочакваният осми проект, който разбива с 11 яростни парчета, нарича се "Pathfinder… Between Heaven Аnd Hell" и е издаден от новия лейбъл Trollzorn Records, ShureShot Worx And Soulfood.

И нека никой не се заблуждава – групата никога не е била по-силна, уверяват организаторите.

https://www.facebook.com/events/348063348954555/?active_tab=about

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички