Вход Б: ъндърграунд фест от феновете за феновете на Димитър Воев


Вход Б: ъндърграунд фест от феновете за феновете на Димитър Воев

3904

Тридневен фестивал в памет на Димитър Воев, легендарният фронтмен на Нова генерация, Кале, Воцек и Чугра – ъндърграунд групи от края на авторитарния социализъм и началото на прехода, ще се проведе в София от 20 до 22 октомври.
Фестивалът "Улица Нов живот – Вход Б", с препратка едновременно към песен на Кале и албум на Нова генерация, се организира от фенове на Воев за негови фенове и е по повод 25-годишнината от смъртта на поета и музиканта.
Първият фестивален ден ще включва литературен пърформънс, прожекция, откриване на фото изложба и диджейски сет от във фабрика "Автономия" на улица "Цар Самуил" 149 от 19.00 ч.  Фотографската листа включва имената на Вероника Петрова, Румен Димитров, Методи Лицев, Христина Нестерова, Камен Горанов и Велислава Кирилова. Сред участниците в литературната част са Бистра Величкова, Петър Чухов, Иван Димитров, Райчо Ангелов, Велина Минкоф, Калоян Праматаров, Димитър Илиев, Надежда Московска, Галар, Борис Бъндев и Галина Лачева. Арт филмите за прожекцията са на режисьорката Биляна Кирилова, а музикалното оформление – на DJ Gothprince.
Вторият и третият ден от фестивала ще дадат възможност за изява на поне 14 музикални групи, двама диджеи и редица изтъкнати художници в пространството на Underground Gallery на улица "Владайска река" 4.
Изложбата, която ще бъде открита на 21 октомври от 18.00 ч., ще представи специално подбрани творби на Димитър Яранов, Артур Панов, Пенко Скумов, Росен Тошев, Войн де Войн, Дана и Момчил Генов. След нея  на сцената ще се качат  музикантите от Проект Димитър Воев, Мефисто, Жълти стъкла, Психобагажник, Нормално, Илко Биров, Ретроспекция, както и djsupermax.
На 22 октомври  почитта си към Димитър Воев ще отдадат и Абсолютно начинаещи, ЛаТекст, ПънкиБлуз, Глас народен, Лоши петли, Тимо и Любо, Froyd, с подкрепата на DJ BoriS и светлинния пърформънс на Ани Георгиева. Не са изключени и изненади.
Отличително за събитието е, че е с напълно идеални цели. Според анонса на самоорганизираната за него общност, в названието на "Улица Нов живот – Вход Б" Б  е не като Билет, а  като "Безнадеждност моя любима" (песен на Воев) и като Безкористност. Затова за покриването на транспортните разходи на гост участниците от други градове се разчита на солидарни дарения, които могат да бъдат направени по следните четири канала: – дарителска акция в epay.bg; – дарителски кутии във фабрика "Автономия" и Underground Gallery в часовете, когато са отворени за събития и по време на самия фестивал; – солидарна продажба на дискове, дарени от AON Records – чрез Фейсбук събитието на феста и във фабрика "Автономия"; – солидарна продажба на афишите на феста – чрез Фейсбук събитието и по време на феста.
От феновете за феновете на Воев 25 години след него.  "Ние сме Нова Генерация завинаги".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички