Мики Маус с два коледни концерта за малки и големи


Мики Маус с два коледни концерта за малки и големи

4655

Трескава подготовка за предстоящите коледни празници тече в музикалната работилница на детската вокална група Мики Маус.

Не един, а цели два празнични концерта са подготвили момичетата и момчетата от формацията тази година. Събитията са на 23 декември. На малката и голяма "Зимна приказка" са поканени всички майки, татковци и техните послушни и не толкова послушни деца.  В първата част, с начало 11.00 ч., участници ще бъдат най-малките микимауси. Голямата "Зимна приказка" започва в 15.00 ч. Там на ход са порасналите и тийн членове на групата. Малката голяма Лидия Ганева, която през 2016 година представи страната ни в детската "Евровизия" с песента си "Вълшебен ден", ще бъде специален гост голяма "Зимна приказка".

Любими родни коледни песни ще представят децата на възраст от 4 до 8 години. Сред изненадите ще бъде и новият коледен кавър, който Мики Маус представиха само преди броени дни. Празничният подарък от малките музиканти тази година е тяхната версия на една от най-обичаните родни песни, посветени на Коледа, "Дядо Коледа не спал".

Като истински бъдещи звезди големите "микимауси" на възраст от 8 до 18 години пък са подготвили много изненади за гостите си във втората част на "Зимната приказка". Музика на живо от бенда на предаването "Нощни птици" (БНТ) и специалното участие на двама от финалистите в последния сезон на "Гласът на България" - Явор Велчев-Яви и Яна Чакалска са само част от "музикалните гирлянди" в концерта. По време на голямата "Зимна приказка" от 15.00 часа за първи път на живо ще бъде представена и тазгодишната авторска коледна песен на Мики Маус с участието на Яна Чакалска - "Пак е Коледа". Премиерата ѝ се състоя в канала на вокалната група в YouTube.

Топла, празнична, изпълнена с любов... мелодията събира положителни отзиви в YouTube и социалните мрежи. Продуцент, както и автор на музиката и текста, е Чавдар Цолов, а аранжименът е на Петър Рангелов. Режисьор на видеото е Любо Цанков. "Пак е Коледа" продължава ежегодната традиция, започнала преди 5 години, в навечерието на най-светлия християнски празник децата от Мики Маус да представят по една чисто нова коледна песен, записана съвместно с някои от най-големите звезди на родната музикална сцена. Началото беше поставено през 2012 с песента "Коледна приказка", която "микимаусите" изпяха със своята ръководителка - певицата Вяра Панталеева.

Водещ на концерта в Sofia Live Club ще бъде Драго Симеонов.

Билетите за малката и голяма "Зимна приказка" са в продажба чрез мрежата на Eventim.

Малка "Зимна приказка" - начало в 11.00 ч.
Голяма "Зимна приказка" - начало в 15.00 ч.
Цената на билет за възрастен е 10 лв., а за деца над 3 години - 5 лв.

За Мики Маус
Вокалната група Мики Маус е създадена през 2012 година от певицата Вяра Панталеева, позната като една от финалистките на първото музикално риалити в България Star Academy, което се излъчваше по Нова ТВ през 2005. За 5-те години от своето съществуване формацията успя да се наложи като една от най-успешните детски групи у нас и осъществи проекти с някои от най-популярните български изпълнители, сред които Васил Петров, Орлин Павлов, Веси Бонева, Йоанна Драгнева и Росица Кирилова.

За Яна Чакалска:
Яна Чакалска започва да пее още като дете във вокална група. Там я забелязват от двореца на децата и я канят да пътува и изнася концерти съвместно с редица български артисти като Росица Кирилова, Мими Иванова и Развигор Попов, Хайгашот Агасян, Богдан Томов, Астор. Участва в редица концерти, конкурси и културни обмени с Италия, Швеция, Сърбия и Македония. През тази година Яна беше сред финалистите в шоуто "Гласът на България". В момента е част от Хит Машийн - парти група заедно със Симона Загорова и Христо Младенов също от "Гласът на България". Основният ѝ фокус обаче е към акустичния проект, който стартира през юли 2017 Iana’s Acoustic Project и групата Iana & Тhe Вoys.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички