Васко Громков с втора книга от поредицата Аз бях DJ


Васко Громков с втора книга от поредицата Аз бях DJ

3921

След неочаквания, но доста силен медиен и читателски интерес точно преди една година, Васко Громков (DJ VaGro) пуска втората си книга от поредицата "Аз бях DJ".

Тя обхваща изцяло периода на 90-те години от двадесети век в България. И докато "Аз бях DJ (книга първа: През 80-те)" (2017) имаше по-скоро романтичен характер, свързан с началните години от появата на професията "дисководещ" у нас, то във втората част събитията са далеч по-брутални и мрачни. Това са времената на криворазбраната демокрация, мутрите, девалвацията на парите, политическите катаклизми, зараждането на чалгата, фрапиращите промени в живота, музиката и начина на забавление по клубовете.
"Аз бях DJ (книга втора: През 90-те)" е с една идея по-автобиографична от първата част, но хронологично отбелязва всички по-значими събития в света и страната през последната декада на миналия век. Авторът е описал над 200 реални личности и над 500 знакови песни от периода 1990-1999 година.

Васко Громков е журналист, диджей (с 36 години стаж на сцената), изпълнител, поет, сценарист, актьор, промоутър, пиар, радио и телевизионен водещ. Член на СБЖ. От 6 години без прекъсване води класацията за независими български изпълнители "НОВО 10+2" по БНТ 2. Има над 6 000 публикации в пресата през последните 30 години, основно на музикална тематика. В момента пишe главно за сайта MySound.bg. Появи се с епизодична роля (на диджей) в нашумелия български филм "Дъвка за балончета" (2017).

По подобие на първата си част, "Аз бях DJ (книга втора: През 90-те)" също няма да се разпространява по книжарниците - в знак на протест към "книжната мафия" в държавата. Четивото може да бъде намерено по време на многобройните участия на Васко Громков като диджей и организираните от него музикални фестивали. Както и чрез страницата на DJ VaGro във Фейсбук:

https://www.facebook.com/djvagro

Премиерното представяне на "Аз бях DJ (книга втора: През 90-те)" ще се състои в Social Café Bar & Kitchen (булевард "Витоша" 16) в София от 19.30 часа на 29 май (вторник).

Линк към събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/923965101116994

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички