Погребват Вини Пол


Погребват Вини Пол

3998

Вини Пол ще бъде погребан до брат си Даймбег "Дайъмънд" и майка им Каролин в гробищен парк в Далас, Тексас, от 15.33 ч. местно време тази събота, 30 юни.

Церемонията ще бъде частна и затворена за външни посетители. Гръмотевичният барабанист на Pantera, Damageplan и Hellyeah ще бъде положен в в гробищен парк  "Муур Мемориал" в ковчег с логото на Kiss, като този на неговия брат. Легендарните Paul Stanley и Gene Simmons, на които братята бяха встрастени почитатели, лично са осигурили ковчега като подарък на опечалената фамилия. Вини ще бъде изпратен в последния му път с някои от предпочитаните му дрехи, сред които ризата, обувките и шапката, носени от него най-често.   

Феновете ще могат да изразят своята почит към покойния в неделя (1 юли), когато отново в 15.33 ч. е обявена заупокойна служба в памет и прослава на живота на Вини в популярната концерта зала в града Bomb Factory. Капацитетът ѝ е малко над 4 000 души, а предварителни резервации не са възможни. Няма и гест-лист. Желаещите да присъстват трябва да се сдобият с гривна за достъп. Специалните артикули ще се раздават на място от 12.00 ч.

Както MySound.bg извести, 54-годишният музикант почина в съня си в дома си в Лас Вегас на 22 юни. Предполагаемата причина за неговата кончина е масиран инфаркт. Според полицията "няма подозрителни обстоятелства около смъртта".
 
В дните преди да ни напусне, изключително влиятелният рокаджия е записал барабанните партии за следащ албум на групата Hellyeah. Не е ясно обаче дали тези парчета ще бъдат издадени някога.

Китарният виртуоз Дим Даръл и Вини Пол основаха металното величие Пантера през 1981 г. Заедно с Фил Анселмо на фронта, южняците издадоха девет твърде значими за тежкия саунд албуми. Бандата бе  флагман на хеви метъла през 90-те, доминирани от грънджа. Със следващата си формация Damageplan братята тръгнаха в посока, различна от тази на предишната си формация, взимайки басиста Боб Зила и вокалиста Патрик Лачман, бивш китарист на Халфорд и Дизъл Машийн.

Даймбег бе застрелян по време на коцерт на Damageplan на сцената в клуб Alrosa Villa в Кълъмбъс, Охайо, през 2004 година от 25-годишния тогава Нейтън Гейл, маниак, твърдящ, че Пантера са откраднали негови текстове. В трагедията, разиграла се вечерта на 8 декември, Вини също пострада, но все пак оцеля. Освен Даръл паднаха още четири жертви, а неколцина бяха тежко ранени. Малко утешение е, че нападателят бе ликвидиран от полицията. Кълъмбъс е същият град, който стана печално известен със средношколските разстрели през май 2001 г., при които Мерилин Менсън и Кей Ем Еф Ди Ем бяха обвинени, че с музиката си косвено подбудили извършителите към убийство.

35-годишната кариера на Винсънт Пол Абът продължи и завърши в групата Hellyeah.

Снимка: Фейсбук страницата на Pantera

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички