Новата вълна на траш метъла приижда: първият десант на Chemicide в България, съпорт - нашите Threat и Deception
Ясен Зердев с дебютен албум, премиерата е в клуб Singles
"Ергенът" Евгени Генчев с първи концерт в България, ще представи избраницата си Валерия в пловдивския античен театър
Fyeld откриват за италианците Obscura Qalma в София
Pantera започват европейското си турне от София, нашите Odd Crew и Black Tooth от Турция ще забият преди хедлайнърите този петък
Dubioza Kolektiv вилняха в София
Една от най-важните групи в неофолк жанра – Rome, с концерт в София
Gogin с дебютен албум, представя "Fix" на живо в Koncept Space на 25 май
YaMi събират класически музиканти и най-добрите български MC-та на една сцена
Spike – Bulgarian Music Showcase отново е в Пловдив и тази година. Над 220 участници пристигат в града между 25 и 27 май
Rediscovered - Love Songs от Крис Норман на концертите му нас
Анимационерите са българският гост на концерта на Fun Lovin‘ Criminals в София.Come Find Yourself

The Raven Age и Tremonti на Hills Of Rock 2018


The Raven Age и Tremonti на Hills Of Rock 2018

3759

Кофти е като осъзнаеш, че като се събудиш, първата ти работа не да е да погледнеш концертната програма за деня – фестивалът Hills Of Rock 2018 е свършил.

Но пък за някои от нас следващият идва само след четири дни - в неделя е с облекчен график, с една сцена и само 4 банди. Ясно е, че днес всичко ще е Айрън Мейдън (Iron Maiden) и пак те, но има време преди сцената да избухне. Преди тях ще свирят Planet Of Zeus, The Raven Age и Tremonti (на снимката).  Тълпата е двойно по-голяма от вчера и гърците се радват на едно поне 5 хиляди човека публика. Там има доста свои – не мога да кажа колко точно, но автобуси с фенове от Гърция доста. Всъщност, има хора от много държави, а това е един от онези детайли, които придават особения чар на случката, наречена фестивал. Съществуват и други детайли, но сега няма да правя разбор на този културен феномен и кое ни се получава тук, и кое не.

Връщам се към спомените от Main Stage на 22 юли. Верoятно The Raven Age, които са втори в афиша, са виждали и такива, и по-големи сцени. Все пак нали са с връзки, при това роднински. Казвам го с добри чувства. Това е групата на George Harris - синът на басиста на Айрън Мейдън Стив Харис (Steve Harris). Хлапетата са ходили на уроци и свирят добре - няма да им го отречем обаче песните им някак не носят онова специалното нещо, което да даде на музиката на бандата разпознаваемост. Но какво лошо да свириш просто мелодичен метъл, 10 хиляди човека да си сочат кой точно е синът на басистът на "девата" и всъщност те подкрепят доста шумно. Усеща се едно такова емоционално напрежение, Eddie е някъде зад сцената и дебне момент да излезе и да ни смачка. Това вълнение е в плюс и за следващата подгряваща банда. От друга страна има и своя малък минус, а именно, че на Мейдън няма кой да им открадне шоуто и сякаш всичките тези десетки хиляди души мислят само за хедлайнъра и останалото им минава през погледа като реклама, прекъсваща интересен филм. Или нещо такова.

Но и Mark Tremonti (китаристът на Alter Bridge и Creed), който предстои да излезе с проекта си, не е вчерашен. Знае как да спечели внимание, има самочувствие на успял музикант, какъвто е, аксмен, който  обича китарата си и това се усеща.

Та, с бандата си Tремонти, свири по американски шлифован метъл от онези, които балансират между радиофоничното и по-тежкото звучене. Тъкмо имат нов албум "A Dying Machine" (Napalm Records, 2018), който е под номер 4 в дискографията им. Артуъркът от него е опънат зад музикантите, които могат да се похвалят, че първият радиосингъл "Take You With Me", пуснат през април, се е накатерил до 32-а позиция на US Billboard Mainstream Rock Songs през юни. Не че сетът им е кратък – цял час е, но се изтърколва някък бързо. Хората вече натискат все по-напред към сцената, всичко живо, пръснато из фестивалната площ, сега ще трябва да търси добри позиции. Часът наближава... Скоро аз съм удобно ситуирана в оазиса на Hills Of Rock – тентата на Monster, и имам повече от чудесна гледка. Мерси за което Skinny J!  Оглеждам се за Ивайло Джогов, който има нелеката задача да сложи в думи преживяното по времето на шоуто на Мейдън, но както и очаквам, не го виждам наведен над някой тефтер да си води записки чинно с добре подострен молив. Куфее някъде на фронтовата линия - знам го аз, заклет мейдънист е.

Всъщност, и да не си такъв, когато те свирят, просто оставаш безмълвен.

Снимки на Албена Цолова - Бета - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Нина Николина - "Jazz & Traditions Vol.2"

Видео


Албуми


Нина Николина - "Jazz & Traditions Vol.2"

Албумът "Jazz & Traditions Vol.2" на Нина Николина, съдържащ 9 композиции, които съчетават мотиви от различни...

Най-четени новини


виж всички