Фортисимо Фест 2018 на турне в Разград, Враца и София


Фортисимо Фест 2018 на турне в Разград, Враца и София

4070

Този септември турнето на “Фортисимо Фест минава през Разград, Враца и София със звездното участие на Софийската филхармония, Разградската филхармония, Дони, Светлин Русев, Михаела Филева, Славин Славчев, Георги Андреев, хор Космически гласове на Ваня Монева, Братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова и актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов
И тази година фестивалът за класическа и фолклорна музика на открито “Фортисимо Фест” обещава незабравимо преживяване. Публиката в Разград, Враца и София ще чуе българска класическа музика, български фолклор, музика от златни български филми и естрада под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази (на снимката). Участие в концертите ще вземат Дони, звезди на “Монте Мюзик“ и “Вирджиния Рекърдс“, виртуозният цигулар Светлин Русев, хорът на Ваня Монева - Космически гласове, както и композиторът и музикант Георги Андреев. Три изключителни концерта на открито - в Разград на 12 септември пред джамия Макбул Ибрахим Паша”, във Враца на 14 септември пред спортен комплекс “Христо Ботев” и в София на 16 септември пред Народния театър “Иван Вазов” ще съберат отново любителите на голямата българска музика от последните 100 години.
Програмата на концертите ще бъде разделена на три части. Истински спектакли, те ще започват с класически български произведения за оркестър. Водещите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов неусетно ще пренасят публиката през фолклорните мотиви на Георги Андреев и Ваня Монева, а за финал ще звучи незабравима музика от култови български филми и българска естрада.
Тази година освен българска филмова музика  в програмата на “Фортисимо Фест”  ще присъства и българска естрада. По традиция фестивалът е подготвил зрелищен финал за всеки от своите концерти, които ще бъдат с продължителност час и половина.
Вход: свободен. Начало: 20.00 ч.Организатори: фондация “Америка за България” и ”Фортисимо Фест

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички