Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Младият Дейвид Боуи на голям екран в Дома на киното


Младият Дейвид Боуи на голям екран в Дома на киното

4401

Филмът "Абсолютно начинаещи" (1986) на режисьора Джулиън Темпъл ще бъде излъчен в програмата на "София Филм Фест" 2019 (7 - 16 март).

Прожекциите на 108-минутната лента са в столичния Дом на киното от 18.00 ч. на 9 март, събота, и в кино "Одеон" от 18.30 часа на 18 март, понеделник. Игралният филм по сценарий на Колин Макинес, Ричард Бъридж, Кристофър Уикинг и Дон Макферсънс с участието на Дейвид Боуи, Патси Кенсит, Шаде, Еди О‘Конъл, Джеймс Фокс и Рей Дейвис, ще бъде презентиран от своя продуцент Ник Пауъл, който е начело на Международното жури на фестивала.    

Филмът, чийто оператор е Оливър Стейпълтън, е музикална адаптация на творбата на Колин Макинес за живота в Лондон в края на 50-те години. 19-годишният фотограф Колин е безнадеждно влюбен в модела Креп Сузет, но нейните връзки са свързани единствено и само с успехите ѝ в света на модата. Макинес се забърква с поп промоутър и се опитва да стане известен. Междувременно в квартала на Колин назрява етническо напрежение, отразено великолепно и в саундтрака с пиесите на канадския гранд на джаза, пианист и композитор Йън "Гил" Евънс. Премиерата на едноименното парче към мюзикъла, представено от Дейвид Боуи, е на 23 март 1986-а на 7- и 12-инчов винил. И днес, три години след смъртта на Боуи, неговият глас си остава константа, неподвластна на времето - независимо дали в средата на 70-те, когато открива соула, в края им (когато се преселва в Берлин) и бива запленен от мрака и упадъка на този град или през 80-те, скалъпвайки уж набързо хубави песни, комбиниращи ню уейв и диско.

Ник Пауъл е в екипа от петима специални гости на "София Филм Фест" 2019, които имат привилегията да видят 12 предложения от Международния конкурс и 12 късометражни творби, състезаващи се за наградата Jameson.

В началото на 70-те години, заедно с британския бизнесмен Ричард Брансън, Пауъл създава звукозаписната компания Virgin Records, която само за 10 години се превръща в световен конгломерат. След като продава акциите си в нея, през 1982-а Ник влиза в партньорство със Стивън Уули. Резултатът е Palace Pictures ("The Evil Dead", "Diva" и "Blood Simple"), по-късно - Palace Productions, компания, която изключително бързо се налага във филмовата индустрия. Ник Пауъл е изпълнителен продуцент на всички продукции, включително и на "Company Оf Wolves" и номинираните за "Оскар" "Мона Лиза" и "Играчка-плачка" на Нийл Джордан, както и "Скандал" на Майкъл Кейтън-Джоунс. Впоследствие компанията на Ник Пауъл и Стивън УулиScala продуцира "Абсолютно начинаещи" на Джулиън Темпъл, "Backbeat" на Йън Софтли, "Неоновата библия" на Терънс Дейвис, дебюта на Шейн Медоуз "Twenty Four: Seven", номинирания за "Оскар" и спечелилия "Златен глобус" "Little Voice" на Марк Хърман, "Last Orders" на Фред Шепизи, "Дами в лилаво" на Чарлс Данс, както и "Brimstone" на Мартин Кулховен с Гай Пиърс, Дакота Фанинг и Кит Харингтън, представен премиерно на кинофестивала във Венеция през септември 2016 година, а след това показан и в Торонто и Лондон.    

Режисьорът на игрални и документални филми и музикални видеоклипове Джулиън Темпъл е роден в Лондон на 26 ноември 1953 година. Докато следва в Националното киноучилище в родния си град е привлечен от зараждащата се пънк култура и най-вече от Секс Пистълс и снима забележителния си дебют "Голямата рокендрол измама". След успеха си Темпъл се утвърждава постепенно като един от пионерите на музикалните видеа, като в същото време режисира пълнометражни проекти - филмирани концерти, мюзикъли, музикални комедии и други игрални филми. Заедно с останалите 9 режисьори на Ария е номиниран за "Златна палма". Има и номинация за Голямата награда на журито в Сънданс за "Джо Стръмър: Бъдещето е ненаписано" и печели наградата на публиката за "Боклук и бяс: Секс Пистълс" на международния кинофестивал в Сау Пауло.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички