Димитър Аргиров отбелязва с концерт 10 години завръщане на сцена


Димитър Аргиров отбелязва с концерт 10 години завръщане на сцена

2194

"Пролет в Пирина" – така се нарича спектакълът, който ще се проведе дом на културата "Искър", София, на 18 април. Ще прозвучат всички песни от първия фолклорен албум на Димитър заедно с няколко нови, които изпълнителят ще представи за първи път пред публика. На сцената ще го придружат народната певица Соня Чакърова и танцьорите от ансамбъл Хоро.
С това събитие Аргиров ще отпразнува 10 години от завръщането си към фолклора. От 2009 г. до сега той вече е пресъздал над 40 песни от репертоара на баща си, големия народен певец и легендарен изпълнител на македонски песни Илия Аргиров, като продължава да работи в тази насока. Въпреки че фолклорът винаги е вървял ръка за ръка с рока през досегашния му творчески път, Димитър счита първия си албум "Песните на баща ми" като истинско начало на професионалната му творческа дейност в областта на българския фолклор. Дейност, която доведе и до окончателното му завръщане в България след повече от 23 години. Митко споделя, че усеща това като една мисия и продължаването на делото на баща му го кара да се чувства наистина полезен и пълноценен творец. Самият албум "Песните на баща ми" е преиздаден наново специално за този концерт.
Димитър Аргиров е певец, продуцент и композитор. Израснал е в артистично семейство, син е на народния певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успешно съчетава изпълненията на български народни песни и рок музика. От 1987 до 1990 г. е първият вокалист на група Епизод, с която обикаля цялата страна и която за периода си е една от най-известните рок формации у нас.
През септември 1990 г. емигрира в Холандия и после в Италия, като не спира да се занимава с музика, работейки на два фронта: хард рок и автентичен български фолклор. 
В края на 2013 г. се завръща за постоянно в България след 23 години емиграция. Димитър Аргиров има издадени общо 4 албума, 2 мини албума и 6 сингъла между стиловете рок и фолклор. Последният му диск "Пирински цветя" (2017) е посветен на две знаменателни годишнини в живота на певеца: първата - неговият 50-годишен юбилей, другата - 5 години от кончината на баща му.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички