Мантра дуум метъл с канадците Zaum и нашите Obsidian Sea


Мантра дуум метъл с канадците Zaum и нашите Obsidian Sea

1941

Канадската мантра дуум група Zaum кани на трансцедентално пътешествие в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. на 15 април (понеделник).  В концерта ще се включи и нашата класическа дуум метъл банда Obsidian Sea.
Zaum е мантра дуум формация от Ню Брънзуик. По стил наподобява на OM, като самите групари не бягат от този факт. Музиката им е като преминаване към тъмните заклинания на древния свят; монолитна дуум мантра, базирана на медитативното преживяване, изковано от рапсодични преплетени звуци на басове, барабани, ситар, флейта, както и със струнни и синтезаторни текстури. Резултатът от слушането на музиката им е хармонично събиране на астралните и физическите равнини и съответно осъзнаването им по естествен път. Именно затова и те са по-специална група, отличаваща се с транцендентните си особености. Освен че са обиколили с турнета цял свят, канадците са свирили на концептуални фестивали като Roadburn, Incubate и Haywire.
Obsidian Sea е с 10-годишна история и три издадени албума, представящи тежка, но атмосферична и интроспективна музика. Тя се основава на традиционния дуум метъл, психеделията и дори прогресив рока. "Strangers", последният диск на триото, беше издаден от американския лейбъл Ripple Music на 22 март тази година. Билети за събитието могат да бъда закупени за 20 лв. на сайта Bilet.bgZaum - "The Enlightenment Part I" (Official Video):

https://youtu.be/8nq8jZBdkmk

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Интервю


Б.Т.Р. с нов сингъл Легенда и концерти в София и Варна през май

"Легенда" е последеният сингъл от албума "Невидими стени" на славната рок банда Б.Т.Р.Видеото, припомнящо...

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички