Слъдж култът Dopethrone отново в България: Transcanadian Anger


Слъдж култът Dopethrone отново в България: Transcanadian Anger

3423

Сензационната канадската дуум/ слъдж банда Dopethrone се завръща в България за концерт в столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. на 1 ноември.

Това ще е второто гостуване на групата в родината ни. Освен че музикантите издадоха нов албум - "Transcanadian Anger" (2018), след дебюта си пред българска публика през 2016 година, те вече са квартет. Към бомбения микс от слъдж, стоунър и дуум се присъедини Julie Unfortunate, чийто мръснишки глас допълва напълно "лиричната" тематика на групата за убийства, наркотици и всякакви злоупотреби.

Доста топки се искат да кръстиш шайката си на един от най-тежките и гъсто задимени албуми в дуум рока и метъла - "Dopethrone" (2000) на Electric Wizard, опус, който категорично се закова сред еталони в стила като "Dopesmoker" на Sleep, "Welcome То Sky Valley" на Kyuss или "The Big Black" на Orange Goblin. Само че няколко напушeни фенове на тежкия риф от Канада решават, че Dopethrone е жестоко име за банда и си го лепват гордо през 2009 година. И оттогава доказват, че заслужават да го носят и развяват. Леят рифове, пушеци и поквара с музиката си. Ето - те отново се задават с мощта на валяк. Българските фенове отлично знаят как гази канадската машина.

Ограничено количество билети по 20 лева - в мрежата на www.bilet.bg или в The Wrong Вar в София.

Dopethrone - "Scum Fuck Blues":

https://youtu.be/Onh16UHLsZ0?t=10

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички