Рок-ен-рол апокалипсис на Аларма Пънк Джаз с Джеймс Лег


Рок-ен-рол апокалипсис на Аларма Пънк Джаз с Джеймс Лег

3497

За последния вторник на ноември (26-ти) радиофестивалът "Аларма Пънк Джаз"  готви клавирен "дърти олд рок-ен-рол" апокалипсис, пред-блус и пост-госпъл-хардкор с дяволското дуо на Преподобния Джон Уесли Майерс от Тенеси, известен повече като Джеймс Лег.  Мястото е столичният бар "Амок" на улица "Хан Аспарух" 37, с начало 21.00 ч.
Музиката на Джон Уесли Майерс е ритуал, откровение, "кръв по клавишите" (ако трябва да използваме заглавието на един от албумите му) и неминуемо пречистване. Форматът, в който познаваме музикалните му представления, е дуо за кийборди и барабани, над които се извисява - а понякога и пропълзява като от Долната земя, невероятното гласище на Джеймс Лег.
Подходът на Джон Уесли към "изпяването" е някъде на границата между Леми (мир и уиски на душата му!) и Том Уейтс. А творчеството на родения през 1983 г. в Тенеси музикант включва както няколко албума с авторски песни (под името Джеймс Лег и в триото Black Diamond Heavies с Ван Кембъл, чийто продуцент за един ключов период е Дан Ауербах от The Black Keys, така и изключително запомнящи се интерпретации по Джими Хендрикс, Нина Симон, Хаунд Дог Тейлър, Робърт Джонсън и Джон Лий Хукър. Записва за легендарния лейбъл Alive Records, към чието семейство се числят музиканти и групи като G.G.Allin, Radio Moscow, The Murder Junkies, The Black Keys, U.S.Bombs и добре познатите на "Аларма" северноирландци The Bonnevilles.
Ако помните от първо лице светкавичното и ударно минитурне на Джеймс Лег у нас (със специалното участие на Mental Architects, също като дуо) преди година и половина, то неминуемо ще сте в първите редици на 26 ноември в бар "Амок". Ако ли пък не, никога не късно да спасите душата си, уверяват организаторите.
A, да. Има и изненада: Джеймс Лег пристига с нов барабанист. Това е нюйоркчанката Ливия Ранали (на снимката вляво) , позната от бруклинската хеви-блус формация The End Men.
Билети по 15 лв има онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay, но организаторите напомнят, че както и на концерта на новозеландеца Дилейни Дейвидсън преди два месеца на същото място, и на 26 ноември местата са не повече от 70. В седмицата на концерта скачат на 17 лева. И в случай, че не са тотално разпродадени, на входа ще са по 20 лева.
Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/865202633894930

Повече информация:

http://bnr.bg

Видео:

https://www.youtube.com/watch?v=pr_Cn92VJXk

Снимка: Bad Music For Bad People

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички