Барабанистът на Пинк Флойд Ник Мейсън със солов проект у нас


Барабанистът на Пинк Флойд Ник Мейсън със солов проект у нас

3528

Знаменитият барабанист на Пинк Флойд (Pink Floyd) - Ник Мейсън (Nick Mason), пристига със соловия си проект Nick Mason's Saucerful Оf Secrets у нас в рамките на турнето Echoes за концерт в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 20 юни (събота).
 Дръмърът във всички албуми на митичната британска формация, единственият неин член, който е в нея от самото начало и е имал възможността да проследи всички фази от развитието ѝ, е в соловия си бенд с басиста на Пинк Флойд Guy Pratt, китаристите Gary Kemp от Spandau Ballet и Lee Harris от Blockheads и Dom Beken от The Orb на клавишни.
 Мейсън получава отличието  Prog God на списание Prog на престижните награди за прогресивна музика в Шекспировия театър "Глобус". Носители на наградата са авторитетни артисти, сред които Peter Gabriel, Tony Banks, Jon Anderson, Rick Wakeman, Ian Anderson, Carl Palmer и Steve Howe. Концепцията на групата, основа преди две години, е да изпълнява музика от ранните години на Пинк Флойд. Мейсън казва, че това не е трибют формация, а музиканти, които се опитват да уловят и пресъздадат духа на ранната ера на Пинк Флойд - между 1967 и 1972 година. Ще прозвучат и песни, които никога не са изпълнявани пред публика. Концертите на Nick Mason's Saucerful Оf Secrets са определяни като "едно от най-необикновените и вдъхновяващи шоута, припомнящи колко специална и гениална група е Пинк Флойд... Ако сте фенове на Пинк Флойд, това е концерт, който не трябва да пропускате!" (Майкъл Ханн, Financial Times

Билетите за концерта на Nick Mason's Saucerful Оf Secrets са на цени от 35 до 100 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на "Ивентим", както и онлайн на www.eventim.bg. Те влизат в продажба в 10.00 ч. този петък, 28 февруари.

Снимка: Ultimate Classic Rock

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички