Заради коронавируса пренасрочиха Евровизия за догодина


Заради коронавируса пренасрочиха Евровизия за догодина

3479

65-тото издание на песенния конкурс "Евровизия" беше пренасрочено за 2021 година.

Причината за крайното решение на организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия и националните телевизии домакини на Нидерландия е разпространението на COVID-19 в Европа и предизвикателствата, които то поставя пред реализирането на най-мащабното телевизионно шоу в света. Все още се очаква решение за това дали участниците на "Евровизия" 2020 ще бъдат допуснати да представят страните си на конкурса през 2021 година в Ротердам. Българският артист на "Евровизия" 2020 Виктория представи песента си "Tears Getting Sober" на 7 март в ефира на БНТ 1 и YouTube канала на "Евровизия". До момента видеото е гледано над 1 милион и 500 хиляди пъти. Както MySound.bg вече писа, композицията предизвика изключително голям интерес сред феновете на конкурса и журналистите, като се превърна във фаворит за победата в Ротердам.

Геновева Христова, изпълнителен продуцент на българското участие от страна на Ligna Group коментира решението на организаторите: "Смятаме, че най-логичното решение е участниците и техните песни да бъдат допуснати да участват в конкурса през 2021 в Ротердам. Не можем да позволим трудът ни да отиде на вятъра. Към днешна дата ние вече сме в изключително нaпреднала подготовка и работим по финалните детайли на сценичното изпълнение на Виктория. В момента очакваме още много допълнителна информация, защото взетото решение носи със себе си много повече проблеми и казуси, отколкото да предлага конкретни и резонни отговори". "Tears Getting Sober" е песен, в която много хора вложиха сърцето и душата си. Вярвам, че ще имам възможност да я изпълня на сцената на "Евровизия" и да накарам България да се гордее с моето представяне", категорична е Виктория, която преди няколко дни отмени своето европейско турне през март и април, съсредоточавайки се върху вокалната и сценичната  подготовка за музикалната надпревара.

Виктория написа в социалните си мрежи: "Всички имаме мечти, копнежи, амбиции и важни проекти, които са възпрепятствани от сегашната кризисна ситуация. В моменти като този обаче, ние трябва да се обединим и да застанем зад опазването на човешкото здраве и живот, които са най-важните ценности. Призовавам всички мои последователи да проявят стриктна дисциплина и отговорност, за да може животът да продължи нормално възможно най-скоро. "Евровизия" е едно от най-важните събития в годината за много хора по света и се провежда ежегодно от 1956 година насам с послание за единение и солидарност между народите в Европа. Сега повече от всякога имаме нужда от този пример, за да се справим с тежката ситуация заедно.

С екипа ми преценихме, че пътуванията в момента носят неоправдан риск, с което е напълно невъзможно да се изпълнят първоначалните ни планове за срещи с българските общности и промо концерти в редица европейски градове като Лондон, Мадрид, Амстердам и други. През месеците до "Евровизия" ще се подготвяме усилено, за да представим България по най-добрия начин през май месец. Убедена съм, че в бъдеще ще имаме много други възможности да се срещнем на живо. Време е за дисциплина, отговорност и солидарност. #StayHome #StaySafe".

"Евровизия" се провежда всяка година без прекъсване от 1956-та насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни програми в света.

Музикалната надпревара събира пред екрана над 200 милиона зрители от цял свят.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички