Кайли у нас – полууважена


Кайли у нас – полууважена

7257

Противно всякакви изисквания за класически репортаж, започвам обратно на принципа на лийда. С печална констатация: вкусът на българина не може да прескочи едни уж смешни 1.52 см.

Толкова е висока Кайли Миноуг.

Съжалявам да го кажа, добро утро!

Чудя се, просто се чудя на акъла на онези колеги – журналя, които на следващата пресконференция – на поредния промоутър, след някоя и друга седмица ще боднат въпроса защо вкарва изкопаеми и демодирани, а не адекватни към времето и чартовете изпълнители.

Ами ясно е: нито финансовият, нито моралният риск си заслужават.

България, както ще напиша/ кажа може би за 1229-и път, е била, е и очевидно ще пребъде държава на дъртата естрада, хайдут метъла и евро диското, обслужвани еднакво щедро от проститутката на поп фолка. Нищо, ама нищо не заслужава средностатистическия нашенски фен... за него – блажени умрелите приживе. И Кали, не Кайли...

В това – за енти път път, ме убеди шоуто, което неоновата дива направи снощи на столичния "Локомотив". ("Loco-motion" нямаше.)

Но да разгледам сега аналитично емоциите.

Стадионът, който по логиката на звездно присъствие от ранга на Кайли би трябвало да се пръска по шевовете, поднесе на най-въртяната вокалистка в Англия за последните две декади рехава публика. При цена за билет колкото мешана скара и халба бира в мотелче между Църна маца и Ихтиман. За аксиоматична поп певица № 1 в класациите, презентираща актуален албум – "Х", при това с пищно шоу (хореография, светлинни ефекти, танцьори, жив бенд и впечатляваща сцена)... Че и хубава, свръхстилна жена... която пее, на всичкото отгоре...

Разхожда чар и пее – с гъста емоция брои хитовете от албумите си дотук, успяла да сложи усмивка и на лицето, и на сърцето, въпреки че... да, вероятно при първата си визита у нас може би е очаквала повече... Петзвездният начин за забавление обаче блика от сцената, от прожекторите, от саунда ѝ, бродиращ между диско, фънк, латино, черен ритъм и валс.

Сменя не само тоалетите на Готие, но и динамиката. Изненадва дори мен и други подобни, съпреживели стотици пъти атмосферата на DVD-та като "Ultimate Kylie", "Body Language Live" и "Showgirl".

Пълната луна – лъснала бременна (в деветия!) над стадиона, минава оттатък парцаливия хоризонт: на тъмно, като оставя Кайли на публиката. А тя, слава богу, е понабъбнала. Вика и се кефи... Там съм и аз – давам глас за общия вокал.

Преди биса – странно, Кайли ми заприличва на кайсия. Да, вярно, мека, ама с много корава костилка!

Светлините се увеличават. Кайли се смаля-я-я-я-я-я-ва.

И става още по-ценна.

Така де, най-скъпите парфюми са малките.

А те – поне засега, не отиват на подмишниците на нашия манталитет.

P.S. Утре, за да не се излагаме, Мадона - в "Блек Бокс", а Софи-Елис Бекстър – в "Ескейп" или "Ялта".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички