Украинската прог/стоунър рок сензация Stoned Jesus отново в София
Нели Петкова, Графа, Скандау и Стефан Вълдобрев на четвъртия "Парк фест". Полет с балон е хитът на събитието в Студентския град между 29 септември и 2 октомври
Концертът в памет на Клиф Бъртън ще се състои в петък
Лауреатите на радиоконкурса за поп и рок "Пролет" ще бъдат обявени на гала в Sofia Live Club
Opeth и The Vintage Caravan на живо в Пловдив - още един паметен ден в историята на Античния
Турнето на Михаела Филева продължава с концерти в Пловдив, Стара Загора, Смолян и Кърджали
По "Пътя на среброто" с Даниел Гарсия трио
Spice New Year – грандиозно 90’s парти навръх Нова година в Inter Expo Center
Hammerhead (BG) с концерт в памет на Клиф Бъртън
Deadscape ще открият концерта на Draconian в София на 1 октомври
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени представят млади изпълнители на Sofia Summer Fest 2022
Маргарита Хранова, Петя Буюклиева и Михаил Белчев с отличия от международния фестивал за поп и рок "София" 2022. Първата награда е за Delta Roosters

Ема Краун със силен авторски музикален дебют


Ема Краун със силен авторски музикален дебют

1876

Класа, стил, романтика и онази топлина, която ни е нужда точно за Коледа - с това усещане пристигна "Коледно безвремие", авторският дебют на Ема Краун.

Фината брюнетка, чийто небесносин поглед е достатъчен за бърза магия, всъщност сбъдва своето "бавно" коледно желание - авторските ѝ песни като композитор и изпълнител да получат официална премиера.

"Коледно безвремие" в YouTube.

"Случи се наистина като чудо, защото работех по друга песен, в съвсем друга посока и… изведнъж коледната мелодия зазвуча в главата ми. Бях пред пианото, веднага я изсвирих, добавих хармонията, а няколко дни след това ми хрумна текстът, който бързо "легна" спрямо нотите", разказва Ема за "Коледно безвремие". За аранжиментите си тя работи със Стоян Бозов - китариста на Васил Найденов и аранжор на последната му песен "На случайна гара". Това не е първият момент, в който Стоян и Ема действат заедно. Двамата успешно се колаболират и в работата си по музикалния дизайн на световноизвестното архитектурно бюро на Zaha Hadid. За "Коледно безвремие" канят и трети  в отбора - атрактивната Пресияна Маркова - Амореа и нейната вълшебна флейта. За подкрепа в самото реализиране на проекта изпълнителката разчита на своите близки приятели Цвети и Светльо от Expose.

Тематичната за декември песен излезе заедно с проекта на Ема Краун "Boy", подкрепен по програмата на националния фонд "Култура". Парчето е на английски, отново по текст и музика на самата Ема, и както тя самата казва: вдъхновено от истински, отминали лични събития. Идеята, че когато в една връзка човек не се чувства на мястото си, задава си въпроси и сам достига до не толкова щастливите отговори, се пресъздава в елегантния стил на микса между фънк елементи, джаз и  чил аут, предадени неподражаемо от баса на Радослав Терзийски.  

"Boy" в YouTube

Ема Краун завършва националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" - Русе. Продължава образованието си в областта на музикалната педагогика, а от няколко месеца вече е и дипломант по "Музикални и мултимедийни технологии" към Софийския университет. Двете ѝ специалности я провокират да търси подходи и стратегии за внедряване и използване на модерните визуални и аудиотехнологии в областта на музикалното образование, за да може децата да съпреживяват музиката дори и в такива предизвикателни ситуации като тази на дистанционното обучение.

Освен като брилянтен изпълнител, пианист и композитор, Ема се развива и в областта на аудио- и видеореализацията на своите композиции.

Последвай Ема:

http://ema-crown.weebly.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Видео


Албуми


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова носи заглавието на една от десетте песни в него – "Теменужена",...

Най-четени новини


виж всички