Силата на Драконовия пламък


Силата на Драконовия пламък

2449

"Помнете, горди братя, всичко е възможно, когато оставите мистичната сила на драконовия пламък да гори в сърцата ви. Повярвайте, това е драконовият пламък!"

С тези думи завършва "Power Оf Тhe Dragonflame" ("Силата на Драконовия пламък"), последната част от "Сагата за Смарагдовия меч" на италианската симфоник пауър метъл група Rhapsody.

Тя е замислена от китариста Luca Turilli като  проект от пет албума в стил фентъзи, чиято музика съчинява заедно с пианиста Alex Staropoli. Сюжетната линия в тази сага е посветена на приключенията на рицаря Warrior Оf Ice, който тръгва да намери легендарния смарагдов меч за да победи тъмния лорд Akron, кралят на хаоса. Разказвач е древният магьосник Aresius, който "е видял всичко": "Това, което е разказано между тези страници, предназначени да напомнят на идните поколения, е написано от мъдрата стара ръка на Aresius от Elgard, който може да свидетелства пред Бога за друго невероятно епично събитие. Ще ви разкажа за смелия воин на Loregard, син на осветения лед, и неговото търсене на легендарния смарагдов меч, мощното оръжие на добрите сили, решаващо съдбите по време на война и осигуряващо мир, нашата последна надежда за спасението на омагьосаните земи..."

Първите четири албума от "Сагата за Смарагдовия меч" вече бяха представени в "Картини от една изложба", сега е ред на петия и последния – "Сагата за Смарагдовия меч" (обложката на снимката). Luca Turilli ни предлага драматичен  финал на сагата с изненадващи сюжетни обрати, в който силите на хаоса, водени от техния крал Akron, сдобил се със смарагдовия меч, успяват да нанесат съкрушително поражение на защитниците на свещения град Algalord. Неочаквано обаче злодеят Dargor Тhe Shadowlord открива светлина вътре в себе си, впечатлен от благородния жест към него на Warrior Оf Ice, пощадил живота му. Dargor се възправя срещу своя господар Akron, което пък позволява на Warrior Оf Ice да надвие Akron с цената на своя живот. Смарагдовият меч изчезва заедно с тях двамата в черните води на тъмните блата, а Страната на омагьосаните земи оцелява след като бранителите ѝ се възраждат и постигат победа срещу пълчищата на ада.

Ето какво споделя Luca Turilli: "Посланието в албумите на Rhapsody не е свързано с пространството и времето. В "Сагата за Смарагдовия меч" показваме психологията на хора с някакви недъзи, но и с добрите им качества, които  притежават. Във всеки човек има добра, но и зла личност. Много хора не разбраха какво наистина се крие зад текстовете на Rhapsody, тълкуваха ги като историята на воин, което е само на повърхността. Така че, да, това  е историята, но в нея вложих много метафори и послания за днешния ден. Ние искахме да представим сага, свързана с проблемите на всеки човек, в която да звучат епични елементи, да има фентъзи и ужаси, но те да бъдат наистина свързани с реалността ни", завършва Luca Turilli.

Сергей Шишов ще представи албума "Power Оf Тhe Dragonflame", записан с два хора, оркестър и солисти, в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 20 февруари, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички