The Essential Funk Trombone


The Essential Funk Trombone

2653

The Essential Funk Trombone се нарича най-новата формация, която събра Велислав Стоянов.

Нейният дебютен албум ще бъде представен на живо в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 27 март.

Бендът е в състав: Велислав Стоянов - тромбон, Иван Йорданов - саксофон, Александър Васев - кийборд, Димитър Благоев - китара, Даниеле Феббо - бас и Виктор Викторов - ударни.

TEFT вече имат много сценични прояви зад гърба си - на "Капана фест", Wrong Fest и New Music Now, а също се представи в афиша на 13-ия Международен фестивал на младежките изкуства в Пекин и на деветото издание на Qintai Music Festival.

Албумът излиза с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура". Достъпът до концерта е срещу закупен диск (BUY CD, Get Free Concert Pass). Предварителните продажби са пуснати в платформата на URBO.

В основата на проекта е елегантният микс от авторски композиции с фънк класики, а идеята на Вили Стоянов не само са прегърнали, но активно съдействат и другите в групата. "Може би някои знаят, че аз съм болезнен фен на Мейсио Паркър, Джеймс Браун и други емблеми на фънка. Щастлив съм, че ще осъществя една мечта", признава Вили Стоянов.

The Essential Funk Trombone следва успеха на "Онзи вятър от първата среща" с музиката на Йосиф Цанков. Музикантът работи се по следващ албум с репертоар на Партриарха на българската естрадна песен.

Вили е в процес на реализирането на проект и с квартета Just Bossa: Петър Терзиев – вокал, Димитър Благоев – китара и Даниеле Феббо – бас. Началото е с "Приказка" и "Когато луната изплува", впоследствие се появява "Под жълтите листа на старата липа". След още няколко песни те ще имат готовност да запишат албум, който да изрази същността на музиката на Йосиф Цанков в стилистиката на съвремието. "По този романтичен начин, към който боса нова предразполага", пояснява Вили. След инструменталния диск "Онзи вятър от първата среща" "този път проектът е с голяма концентрация върху стиховете. Защото Пепи се оказа млад човек с много правилно, интелигентно и топло отношение към текста", сподели Стоянов в ефира на Jazz FM.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички