Обявиха номинираните за въвеждане в Залата на славата на рока


Обявиха номинираните за въвеждане в Залата на славата на рока

3067

От Залата на славата на рок-ен-рола (Тhe Rock Аnd Roll Hall Оf Fame) обявиха, че церемонията по въвеждането тази година ще се състои в Кливлънд на 30 октомври.

Сред 16-те номинирани са Тина Търнър, Айрън Мейдън, Мери Джей Блайдж, Кейт Буш, Фу Файтърс, Джей-Зи, Ел Ел Куул Джей, Фела Кути и Гоу-Гоу.

Гласовете се изпращат до международно жури, но петимата победители в годишния вот на публиката, който тече до 30 април, са с по-големи шансове да бъдат въведени в престижното място. Засега начело в предпочитанията на феновете са Тина Търнър (на снимката), Фу Файтърс, Айрън Мейдън и Гоу-Гоу.

Последната гала на живо преди пандемията се състоя през март 2019 година в центъра "Барклис" в Ню Йорк, но самата зала е в квартал "Охайо сити" в Кливлънд. Церемонията бе отменена заради пандемията от новия коронавирус и вместо нея по HBO имаше специално предаване, посветено на звездите, въведени в Залата на славата.

Преместването на събитието през есента вероятно ще се запази занапред, обяви Грег Харис, президентът и изпълнителен директор на Залата на славата на рок-ен-рола.

Условието, при което даден артист или група могат да бъдат номинирани за престижното място, е да са изминали най-малко 25 години от официалния дебют (сингъл или албум).

Първата церемония се е състояла през 1986 година, когато са приети Елвис Пресли, Джеймс Браун, Чък Бери, Литъл Ричард, Бъди Холи и Джери Ли Луис, припомнят световните агенции.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички