Виктория Георгиева представя българската песен за Евровизия 2021


Виктория Георгиева представя българската песен за Евровизия 2021

759

Българската песен на "Евровизия" 2021" ще бъде представена със специален концерт на Виктория.

Той ще бъде излъчен по БНТ 1 от 22. 00 часа днес, както и дигитално на Eurovision.iCard.com и в официалния канал на изпълнителката в YouТube. В края на събитието зрителите ще могат да видят за първи път новата версия на песента на България за конкурса. Фокус групи с музикални радио- и тв експерти от цяла Европа се включиха в нейния избор. Събитието ще обедини около Виктория и каузата "Евровизия" - България едни от най-популярните звезди в родния шоубизнес.

Както MySound.bg нееднократно писа, младото ни дарование ще представя страната в пренасрочения престижен конкурс, който ще се проведе в ротердамската "Ахой Арена" между 18 и 22 май тази година. Нашето момиче ще вземе участие във втория полуфинал на 20 май.   

Почитатели от цял свят можеха да гласуват измежду няколкото нови парчета на българката в специална онлайн платформа. "Това много ни помогна. Екипът ми се обедини около мнението, че песента за конкурса трябва да има най-много потенциал за силно сценично представяне и да докосне най-много хора с посланието си", обясни изпълнителката.

Песенната надпревара ще бъде в съкратен формат тази година. Съставът на делегациите, както и броят на журналистите, ще бъдат намалени. Решение за присъствието на публика в шоуто все още не е взето - организаторите не изключват обстоятелствата да се променят.

"През февруари беше обявено, че "нормален" формат на конкурса за песен на "Евровизия" не може да се проведе при настоящите обстоятелства... 65-ият най-голям музикален конкурс на живо в света може да се проведе по "сценарий Б" - в по-малка, но амбициозна версия на състезанието със строги мерки за опазване на здравето и безопасността и социална дистанция. Наскоро това решение беше потвърдено от сборната група на "Евровизия", ръководния орган на събитието и изпълнителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия", се казва в изявление, публикувано на официалния уебсайт на конкурса. Уточнява се, че в рамките на избрания сценарий броят на участниците във всяка от делегациите ще бъде намален в сравнение с предишните провеждания на конкурса. Броят на журналистите, присъстващи на събитието, ще бъде ограничен до 500 души, а още 1000 журналисти ще могат да отразяват състезанието в специален пресцентър.

Отпадналият "Вариант А" предвиждаше провеждане на съревнованието по добре познатия ни до този момент начин - с многохилядна публика в залата и три големи конкурсни вечери.

Изпълнителите и членовете на националните делегации трябва да се прекарали под карантина пет дни, преди да пристигнат в Нидерландия и да са дали отрицателен тест за Covid-19 до 72 часа преди полета си към страната. В Страната на лалетата те трябва да прекарват времето си основно в хотела, в който са настанени, като го напускат единствено, за да се придвижат за репетиции, участия и събития, свързани със събитието.

Всяка страна, участваща в конкурса, трябва да изпрати предварително видеозапис с изпълнението, който ще бъде излъчен, в случай, че изпълнителят внезапно се разболее и не може да пее на живо.

"Ще направим всичко възможно да се получи най-доброто", каза изпълнителният продуцент на шоуто за 2021 година Ситсе Бакер.

"Нашият приоритет е сигурността и здравето на всички присъстващи – артистите, делегатите от всички участващи страни, журналистите и домакините на шоуто", заяви изпълнителният супервайзър на "Евровизия" Мартин Остердал.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички