Growing Up Is Getting Old от България на Евровизия 2021


Growing Up Is Getting Old от България на Евровизия 2021

604

Българската песен за "Евровизия" 2021 е "Growing Up Is Getting Old", съобщиха от екипа на Виктория Георгиева, която ще представи страната ни на конкурса в Ротердам, Нидерландия.

Както MySound.bg писа, изборът на парчето беше огласен по време на на концерт, излъчен на живо по БНТ 1, който обедини лица от трите национални телевизии и шоубизнеса около проекта "Евровизия" в България.

В анкетата, проведена сред почитателите, бяха и песните "Dive Into Unknown", "Phantom Pain", "The Funeral Song", "Ugly Cry" и "Imaginary Friend", което беше предложението, събрало най-голям вот от меломани и специалисти след "Growing Up Is Getting Old". Певицата заяви, че изборът е представлявал значително предизвикателство за нея и екипа: "Отговорността е изключително голяма, но се радвам, че продуцентите на проекта от Българска национална телевизия,"Лигна Груп" и моят екип се обединихме около композицията, която има най-силно послание и можем да разкажем визуално по най-атрактивния начин. Ще изпълня песента с цялото си сърце и душа, за да накарам всички българи да се гордеят".

"Growing Up Is Getting Old" носи посланието за връщане към корените и мястото, където всеки се чувства най-сигурен и щастлив. Такава е и историята в музикалното видео, където Виктория се завръща у дома след огромно разочарование. Там тя се среща със своето "малко аз", което ѝ припомня кои са важните неща в живота. В ролята на "малката Вики" влиза младата актриса Катерина Липовска, придобила популярност от филма "Кръвта на пеликана". Песента се отличи и като един от фаворитите сред 6-те предложения на Виктория в платформата bulgaria2021.com.

В концерта взеха участие колеги на Виктория от българската музикална сцена, сред които Графа, Михаела Филева, Люси Дяковска, Азис, Алекс Раева, Дара, Венци Венц, Васил ВасилевЗуека, Герасим ГеоргиевГеро, Иван и Андрей и други.

Със специално записани послания българската певица поздравиха представителите на Испания, Литва, Нидерландия, Сърбия и Исландия.

"Growing Up Is Getting Old" е част от дебютния албум на Виктория "a little dramatic".

Виктория Георгиева - Victoria трябваше да представи страната ни с песента "Tears Getting Sober", но организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия обявиха, че участниците през 2021 година ще трябва да се явят с ново предложение.

65-тото издание на "Евровизия" 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22.00 часа.

Всички подробности за националното ни представяне на "Евровизия" тази година може да намерите на iCard Eurovision Bulgaria и в официалните профили във Фейсбук, Инстаграм, Tуитър и YouTube.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички