Почитат Димитър Воев с парти утре вечер


Почитат Димитър Воев с парти утре вечер

15380

Приятелите на покойния фронтмен на Нова Генерация - Димитър Воев, се събират да го почетат в клуба на читалище "Славянска беседа" утре вечер, съобщи за MySound.bg съпругата му - Нели Недева-Воева.

Повод за събитието, организирано от фен клуба на митичната българска група, е рожденият ден на Митко.

Утре знаковият композитор и поет трябваше да навърши 43.

Той ни напусна в разцвета на младостта и творческите си възможности на 5 септември 1992.

"С това събиране продължаваме традицията от 80-те години", уточни Воева, която ще се появи с дъщерите им - Димитра и Магдалена.

Началото на Нова Генерация е поставено през 1985 в група Парадокс, където Димитър Воев свири заедно с Васил Гюров, по-късно басист на Кале и Ревю. Към двамата се присъединява Кирил Манчев и, наблягайки на текстовете, тримата създават Кале — една от първите пост пънк и ню уейв формации в България.

През 1988 Кале се разпада, като песните им продължават да се свирят на концертите на Нова Генерация. Името на новата група идва от поемата на Димитър ВоевНова генерация завинаги“.

В дискографията си групата има малко, но но изключително значими албуми: "Вход Б" (1988), "BG Rock I" (1989, съвместно с Контрол), "Нова Генерация завинаги" (1991), "Отвъд смъртта" (1992),"Завинаги ‘98" (1998).

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Видео


Албуми


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Първият коледен албум на поп звездата Поли Генова "По-добрата Коледа" е вече на пазара и зарежда слушателите...

Най-четени новини


виж всички