Солена кръв и Панайот Панайотов в музей-галерия Анел на 20 май


Солена кръв и Панайот Панайотов в музей-галерия Анел на 20 май

1066

15 години са достатъчни за рестарт.

Излезе новият албум на Панайот Панайотов "Солена кръв". Той ще бъде представен официално в музей-галерия "Анел", хотел "Анел"– София, от 19.00 ч. на 20 май при вход свободен.

Това предизвикателно заглавие е събрало 18 песни само от български творци. Голяма част от тях са авторски композиции на певеца. Много от текстовете също са негови.

Самият популярен изпълнител счита едноименната песен за втора серия на неостаряващия хит "Момчето, което говори с морето", превърнал се в български евъргрийн. "Солена кръв" радва феновете и с впечатляващ видеоклип.

Втората по важност песен е "Балада за Гунди". Тя се е родила преди години, но нейното популяризиране сега е свързано с 50-годишнината от кончината на Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков, която отбелязваме през 2021-а.

"Така с нови и не съвсем нови песни поднасям на своите фенове един съвсем нов албум", с вълнение признава Панайот Панайотов. През целия този пеpиод той не е cпиpал да твоpи и да изнася концерти, но вcе не е оставало време да cъбеpе изпълненията си накуп.

С най-много песни в изданието участва Светослав Лобошки – композитор и аранжьор. Сред текстописците се откроява името на поета Иван Тенев.

Издател на диска е Sunrise MarinovВарна.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички