Sofia Summer Fest 2021 - 78 дни културна програма в центъра


Sofia Summer Fest 2021 - 78 дни културна програма в центъра

1424

След успешния старт през изминалата година, това лято предстои второто издание на Fest - летният фестивал на София, който отново ще се проведе в Южния парк II зад музея "Земята и хората".

Събитието ще бъде открито на 16 юли и ще продължи до 30 септември с богата артистична програма. "Изключително сме щастливи, че фестивалът беше толкова успешен в едно "рестартиращо" лято за събитията. Организаторите се изправиха пред сериозната задача да осигурят необходимото спокойствие на публиката в една непозната ситуация. Готови сме с новата селекция като основната ни цел тази година ще бъде да предложим нещо различно – за аудиторията и артистите. Това лято имаме 78 дни, в които ние ще работим всеки ден. Отново имаме театър, кино, музика, представления за деца, представяне на книги, вкусна храна и истинско фестивално изживяване, каквото липсваше в София. Градът ни го заслужава!", споделя Борислав Чучков, един от създателите на Sofia Summer Fest.

Фестивалът ще бъде открит на 16 юли с концерт на Миро, който ще представи новия си албум. До края на месеца зрителите ще могат да видят концерти на Филип Кутев, Остава, Керана и космонавтите, Жлъч, Григовор и Гена, Иво Димчев с филхармония Враца и Графа, който ще празнува своя рожден ден на сцената на Sofia Summer Fest. Театралните постановки "Горката Франция","Терапевти", "Отчаяни съпрузи" и "Поетите", както и хитовия филм "Голата истина за група Жигули", след който ще има ексклузивен концерт. За децата пък ще бъдат показани представленията на театър "Възраждане" - "Въздушната принцеса" и "Червената шапчица".

През следващите месеци зрителите ще могат да видят още спектакъла на Александра Сърчаджиева, писан специално за нея от Яна Борисова, фестивалът на Найо Тицин за документално кино "Мастър оф Арт", концерт на Софийски солисти с гост Виктор Чучков, фестивала, посветен на Георги Минчев – "Цвете за Гошо", концерт на Белослава, концерт на Максим Ешкенази, филми от програмата на "София Филм Фест" и много други.

Билети за събитията - в мрежата на Eventim.

Sofia Summer Fest:

Instagram: https://www.instagram.com/sofiasummerfest/

Адрес: гр. София 1421, бул. "Черни връх" №4, зад музея "Земята и хората"
Метро - Метростанция "Европейски съюз"
Автобуси №  94 – спирки "Хотел Хемус" или "Хотел Хилтън"
Автобуси №  102 – спирка "Хотел Хемус"
Автобуси №  72, 76, 204, 604 – спирка "Бул. Черни връх"
Тролейбус №7 – спирка "Хотел Хемус"

Sofia Summer Fest се провежда с подкрепата на Столична община, Министерството на културата, район "Триадица", Lenovo, Български спортен тотализатор и "Биротерапия".

Пълната програма на фестивала - на:

http://sofiasummerfest.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички