Last Hope с голям концерт в Метъл Фабрика на 9 юли


Last Hope с голям концерт в Метъл Фабрика на 9 юли

3043

След близо година принудително затишие, Last Hope - една от най-уважаваните и без никакво съмнение най-активната българска банда на хардкор пънк движението в България, призната у нас и далеч отвъд границите на страната ни, ще удари отново на сцената в "Метъл Фабрика" на 9 юли.

Българските хардкор лидери ще имат специални гости - Expectations, Redound и новата формация Пустота.

Expectations

Без да им спестяваме комплиментите, ще кажем, че Expectations е една от бандите-явление на родната хардкор сцена. Фронтменът и групата му са от онези експресивни артисти, които не се плъзгат по повърхността, а обичат да задълбават в нещата. Техният пост-хардкор не просто следва световни образци, а търси, закача експеримента и така образът в огледалото на Expectations е автентичен, истински и болезнено искрен. През 2021 г. бандата, която е изнесла над 150 концерта в България и Европа и е издала три дългосвирещи албума и едно EP, отбелязва 11 активни години на сцената.

Redound

Знаете кои са Redound, нали!? Естествено – репутацията на Redound върви преди тях. След има-няма две години нахаканата бийтдаун хардкор шайка ще удари 20 години от съществуването си, а толкова години на сцената са си вид "застраховка живот" в тази игра. Не смейте да им казвате, че досега не сте били в някои от мелетата пред сцената, които се оформят, когато те забиват. Концертите им у нас, във всички съседни нам държави, както и представянията им на лайвове и фестивали в Западна Европа, заедно с трите им дългосвирещи албума и няколкото сплита, са точно това, което прави една банда достойна за уважение. Тази есен групата ще издаде четвъртия си албум "Thru Adversity". Две парчета от него вече могат да се слушат по стрийминг платформите, а именно "Servant" и "Смазвай". "Смазвай", която е с рапъра Жлъч и се  появи в края на миналата година като първи сингъл от предстоящия диск, има и клип. Вижте го тук: https://youtu.be/3iO0N-3dEOI и няма да имате повече въпроси. А сега си представете тази брутална колаборация на живо… Честито! Ще гледате Redound, чиято последна изява на живо беше в края на 2019 година. Жлъч ще излезе с тях като специален гост. Те ще изпълнят заедно "Смазвай" за първи път на живо.

Пустота

свири емоционален хардкор/скриймо. Създадена в тегавата тишина на настоящата година, групата е готова да раздере мрака с емоционално избухване на първия си истински концерт. Но това реално ще е третото излизане на момчетата пред публика, като предните две са тайни лайвове на тайни локации. Ако все пак сте сред онези, които са присъствали на тях, тогава знаете как една банда може "да опитоми по-тъмните нюанси на емоционалния хардкор". За протокола, Пустота е съставена от бивши членове на Expectations, It Is Good That We Never Met и Cold Hate. За трите месеца откакто ги има, вече са в процес на записване на своя дебют, чиято премиера се очаква до края на годината.

Вратите отварят в 18.30 ч. Билети "Ранно пиле" по 15 лева онлайн тук:

bit.ly/LastHope9July

и на каса в магазини "На тъмно".

Сцената на "Метъл Фабрика" е разположена в двора на "Фабрика 126", която се намира на бул. "Княгиня Мария Луиза" № 126, като до входа ѝ е спирка "Мария Луиза" на метрото, спирка на трамваи № 11 и № 12, тролейбуси № 1 и № 5 и автобуси № 77, № 82 и № 26.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички