Отиде си Роби Стейнхарт, съоснователят на Канзас


Отиде си Роби Стейнхарт, съоснователят на Канзас

1615

Легендарният цигулар, вокалист и основател на арт-рок законодателите Канзас (Kansas) Роби Стейнхарт (Robby Steinhardt) е починал в болница в Тампа, Флорида, на 71-годишна възраст на 17 юли.

Музикантът е умрял от усложнение вследствие на остър панкреатит.

Тъжната беше съобщена от неговото семейство с публикация в социалните мрежи. Стейнхарт свири в Канзас между 1973 и 1982 година, завръща се отново в редиците на звездната формация през 1993 г. и остава до 2006 година.

"Robert Eugene Steinhardt е познат като основател и оригинален цигулар и вокалист на рок бандата Kansas. Цигулката и вокалите му в "Dust In The Wind", "Point Of No Return" и "Carry On My Wayward Son" утвърждават мястото му в рок историята.

Robby работеше по първи самостоятелен албум с продуцента Michael Franklin, който привлече редица известни музиканти в подкрепа на завръщането му на музикалната сцена. Steinhardt беше много горд с този проект, чиято реализация се очакваше в края на 2021 година. Той започна репетиции и прослушвания на музиканти за национално турне, когато се разболя. Ще липсва много на всички, които го познаваха, а музиката му ще остане за вечни времена".

Роби Стейнхарт претърпя сърдечен удар през 2013 година, но успя се възстанови.

Поклон пред светлата му памет!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Deadscape - "Of The Deepest Shade"

Видео


Албуми


Deadscape - "Of The Deepest Shade"

"Of The Deepest Shade" e дебютният дългосвирещ албум на българската мелодична дет метъл банда Deadscape.Дискът...

Най-четени новини


виж всички