По Улица Лека нощ с Krekhaus


По Улица Лека нощ с Krekhaus

1124

Българската група Krekhaus, която тази година издаде дебютния си дългосвирещ албум, ще представи песните от него в столичното кино "Кабана" от 20. 00 ч. тази сряда, 28 юли.

Концертът в София ще се състои преди рокаджиите да представят музиката си и пред три международни публики. Нашите момчета ще свирят на първото издание на европейския шоукейс фестивал Future Echoes в Швеция – нов проект на екипа зад най-големия шведски шоукейс фестивал Live Аt Heart.

През октомври пък родните музиканти се отправят към Ню Йорк за сет в рамките на световния фестивал Mondo NYC – шоукейс фестивал и професионална конфереция, на която артистите имат шанса да представят музиката си пред добре познати имена от световната музикална индустрия. Само близо 50 изпълнители от цял свят се очаква да вземат участие във форума. Krekhaus е първата група от България, някога канена да свири в афиша на феста. Квартетът обяви и новината, че предстои да участва и в престижния фестивал Waves Vienna в Австрия през септември.

Както MySound.bg вече писа, албумът "Gutenachtstrasse" (буквално "Улица "Лека нощ"), който беше издаден с подкрепата на националния фонд "Култура", се заиграва с редица жанрове, сред които пост-пънк, алтернативен рок, фънк и блус.

Освен международните си изяви групата ще удари и на два български фестивала до края на лятото – Sunland Festival в Приморско, организиран от екипа зад най-големия фестивал на Балканите EXIT, и Wrong Fest в Пловдив, който ще събере на едно място водещи изпълнители от световната алтернативна сцена за поредна година.

Миналия месец родните алтернативисти изстреляха сингъла "Resist", чийто клип може да бъде видян тук:

https://www.youtube.com/watch?v=Zf5PIURpCj0

Още за концерта в София:

https://www.facebook.com/events/325230802438649

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички