Dua Lipa: Свежа и уникално моя


Dua Lipa: Свежа и уникално моя

2440

Още с дебютния си албум през 2017 г. британската певица с албански корени Dua Lipa се представи като напълно модерна поп звезда.

Тя демонстрира ретро настроение и умения за закачлива поп музика с песъчинка проникновеност, подобно на Sia, Jessie J и P!nk, лукаво бунтарски полъх като на Charli XCX или Marina & Тhe Diamonds, въвежда гигантски припеви от онлайн съкращения (например "IDGAF") и пренаписва наръчника за преодоляване на спомените от своя бивш гаден приятел в дигиталната ера. Това ѝ носи две отличия "Грами" през следващата година – за най-добър нов музикант и за най-добро денс изпълнение, както и още толкова награди Brit.
 
Ето защо вторият ѝ албум се очаква с повишено внимание, още повече, че Dua Lipa обявява своя нов концептуален подход към него, основан на прехода между носталгия и бъдеще. Тя ни представя албум с носталгични спомени от детството си и музиката, която родителите ѝ са слушали като я съчетава с футуристични елементи за бъдеще с безкрайни възможности:

"Исках да направя нещо, към което изпитвам носталгия, но да има и нещо различно, по-съвременно и провокативно, с поглед към бъдещето – заявява певицата. – Исках също така да изляза от зоната си на комфорт и да предизвикам себе си като създам музика, която да се усеща близо до някои от любимите ми класически поп песни, докато все още се чувствам свежа и уникално моя. Бях вдъхновена от толкова много изпълнители за новия си албум като започнем от Gwen Stefani до Madonna през Moloko и Blondie до Outkast, за да спомена само някои от тях. Прекарах доста време на гастроли с групата си, и затова исках "Future Nostalgia" да съдържа много повече жив елемент, смесен със съвременна електронна продукция. Звукът ми някак си съвсем естествено се разви от дебюта ми насам, а и аз пораснах, но исках да запазя същата поп чувствителност, както при дебютния ми албум. Спомням си, че бях на път за радиопредаване в Лас Вегас и мислех за насоката на новия си албум и тогава осъзнах, че това, което всъщност искам да направя, е нещо, което да звучи носталгично, съчетано със свежа и футуристична окраска".
 
В записите на албума "Future Nostalgia", или "Бъдеща носталгия", взема участие екип от 69 души, а резултатът е с впечатляващите 3.3 милиона продажби и нови отличия "Грами" и Brit. Този именно албум ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 7 август, след новините от 16.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички