Валентин Велчев на Пирин Фолк с песен от Вили Рай


Валентин Велчев на Пирин Фолк с песен от Вили Рай

3374

Любимецът на "Пирин Фолк" Валентин Велчев ще участва на фестивала в Сандански за трета поредна година.

На 29-ото издание той ще представи композиция на една от примите на музикалния форум – Вили Рай, която през годините много пъти е печелила награди, през 2018 г. изнесе и самостоятелен рецитал, има завидна музикална кариера в Сърбия и у нас, а преди това е била вокалистка на първата дама на българската музика Лили Иванова. Сега тя е поверила последната си авторска песен "Наздраве" на младия певец, а ще влезе в надпреварата и с изпълнение на още една своя творба – "Българи добри".

"Ето, че и тази година дойде момента да се кача на сцената на "Пирин Фолк"! Щастлив съм, че мога да представя песента "Наздраве", която е дело на Вили Рай, аранжиментът - на Светльо Лобошки, а текстът е мой. Може да ме подкрепите, като гласувате на https://pirinfolk2021. fenfolktv.bg, а на 29 август и в летния театър в Сандански! Благодаря ви!", така Валентин Велчев представи най-новия си проект в страницата си във Фейсбук.

През уикенда той направи генерална репетиция за участието си на "Пирин Фолк", като изпълни премиерно "Наздраве" на сватба в Благоевград. В стилния ресторант на брега на езерото в парк "Бачиново" Велчев изпя за първи път на живо пред публика песента заедно със хита си от първото издание на фестивала "Пирински орли" и обра овациите на сватбарите.

Фестивалът "Пирин Фолк" 2021 ще се проведе на 27, 28 и 29 август в Летния театър на Сандански. Конкурсната вечер за нова авторска песен на македонска фолклорна основа е на 29 август.

"Наздраве" в YouTube:

https://youtu.be/ZJtbTgccksc

Валентин Велчев в Инстаграм:

https://www.instagram.com/valentin_velchev_music

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички