Pungent Stench на живо в София


Pungent Stench на живо в София

2096

Култовата дет метъл банда Schirenc Plays Pungent Stench ще свири в София на 11септември.

Австрийците идват в България по покана на EventЕase за концерт в "Метъл Фабрика". Да, това е новата формация, възникнала след разпускането на австрийската банда Pungent Stench и продължила мисията на PS под ново име. За протокола: Pungent Stench е създадена през 1988 година и съществува под това име до 2007 г., когато се разпада. Към днешна дата един от основните членове и основатели Stench Martin "El Cochino" Schirenc продължава да прави музика и изпълнява парчета на Pungent Stench, но под името на Schirenc Plays Pungent Stench, което се налага по правни причини. Междувременно, композирният и записан в периода 2006 г.- началото на 2007 г. последен засега албум на Pungent все пак успява да види бял свят, а забавянето в издаването му е отново заради юридическите спорове. Така или иначе, търпението на феновете е възнаградено и "Smut Kingdom", както е озаглавен албумът, става факт като част от каталога на Nuclear Blast през 2018 г. Това накратко, а останалото е в историята.

16 години след първия си концерт у нас, Martin "El Cochino" Schirenc (вокали и китара) се завръща за поредна среща с българските фенове и вече негови приятели. С него са Danny Vacuum (Genocide S.S., Necrony, The Accidents) - вокали и бас и барабанистът Mike G. Mayhem (Hollenthon), в който състав момчетата успяха да навъртят солиден концертен актив по големите фестивали в Европа, стигнаха и до САЩ. Schirenc Plays Pungent Stench са артисти, които докато се забавляват на сцената, се представят като сериозни музиканти-професионалисти. Сарказмът, самоиронията и онова така фино и в същото време брутално чувство за хумор на психически нестабилни откачалки с висок коефициент на интелигентност са колкото шокиращи за неподготвените уши и очи, толкова и заразителни за онези, които знаят с какво точно си имат работа - с най-странната и оригинална формация от старата школа на дет метъла.

Бандата идва за шоу от над час със специален сет, който ще представи дебютния албум "For God Your Soul... For Me Your Flesh" (Nuclear Blast, 1990) в неговата цялост. Какво са 31 години за една непреходна дет метъл класика? Достатъчно време, за да сме си научили урока и да пеем  заедно с виенчани химните, включени в него - "Just Let Me Rot", "Bonesawer", "Blood, Pus Аnd Gastric Juice", "Suspended Animation" и, разбира се, едноименната "For God Your Soul..."

Акцентът ще падне върху "For God Your Soul...", но се очаква да прозвучат и още емблематични парчета, сред които "Shrunken Аnd Mummified Bitch" от "Been Caught Buttering" (Nuclear Blast, 1991), "Klyster Boogie" от "Club Mondo Bizarre – For Members Only" (Nuclear Blast, 1994) и др.

Проказа и Past Redemption са двете подгряващи банди.

Проказа тъкмо издадоха новото си EP "Despicable Forms Of Life". Това шоу е чудесен шанс материалът да бъде презентиран на живо. Жесток е и концертите на софийската шайка са истинска забава. Беше крайно време да се чуе нещо ново от тази излизаща извън рамките олдскуул дет метъл банда. Все пак, дебютният ѝ албум датира отпреди 11 години и едва сега идва вторият. Може ли да повярвате, че са минали почти 20 години от създаването на Проказа? Удоволствието да ги гледаме отново на сцена, след като не бяха активни за дълъг период от време, е наистина голямо и това събитие е добър начин да отпразнуваме завръщането им, подчертават организаторите.
 
Past Redemption е сред пионерите на дет метъла в България. Създадена през 1992 година, заявила се с първия си запис през 1993-та, групата премина през промени както в стилово отношение, така и като състав. Свидетелите на тези естествени процеси по пътя на един музикален проект, наблюдават неговите изпълнение, поклащайки доволно глава. И през 90-те, и днес.

Събитието ще се проведе при ограничено 50% запълване капацитета на локацията и при спазване на всички актуални противоепидимични мерки спрямо разпоредбите в новата заповед на в сила от 7 септември. Във връзка с последното, от екипа на EventЕase оправят молба към посетителите да носят маски, и, ако имат под ръка любимо къмпинг/рибарско столче, да донесат и него. Организаторът ще предостави на място маски и столчета, за да може концертът да протече според изискванията.

Билети на цена от 25 лева ще намерите на касите в магазини "На тъмно" и онлайн на bit.ly/PungentStenchSofia

"Метъл Фабрика" е в двора на Фабрика 126, която се намира на булевард "Княгиня Мария Луиза" 126. Входът ѝ е спирка "Мария Луиза" на метрото, спирка на трамваи 11 и 12, тролейбуси 1 и 5 и автобуси 77, 82, 26.  

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички