Лина Никол с премиера на дебютния си албум в Sоfia Live Club


Лина Никол с премиера на дебютния си албум в Sоfia Live Club

2704

Първият самостоятелен албум на Лина Никол ще бъде представен на живо в Sоfia Live Club на 8 октомври, петък.

Заедно с нея на сцената ще бъдат Александър Васев (пиано), Владислав Мичев (пиано и брас), Стоян Джаферов (китара), Радослав Славчев - Riverman (бас), Божидар Василев (тромбон и ефекти) и Деян Илиев - барабани.  DJ съпорт: Mr.V.

Заглавието "Who I Am" не е случайно. Лина споделя, че музиката, която ще представи, е идеалното отражение на нея като артист. В албума има чувствени балади, които са свързани с определени моменти от живота ѝ, фънки звуците са част от нейната забавна страна, а синтезът от модерно звучене и класическо ар-ен-би показват израстването и пътя, който е изминала през последните години. Една от песните - "Like I Used To", е написана по време на пандемията и пълния локдаун миналата година. Текстът разказва за желанието да се върнем към пълноценния живот, а в проекта се включва и рапърът Vas J. Angelov. Продукцията е дело на Боян Ангелов, с когото Лина работи основно по албума.  

Неотдавна певицата разказа за работата си като КРО анализатор - специфична маркетингова професия, която е почти непозната на българския пазар. През годините Лина е работила като финансов консултант, финансов мениджър, проджект мениджър в галерия, маркетинг специалист, но музиката се превръща в нейна основна дейност. Тя споделя, че се радва на тази свобода и също така на факта, че е независим артист, защото има възможност да взима самостоятелно решения в каква креативна посока да се развива и албумът "Who I Am" е отражение точно на това. Освен като самостоятелен артист, певицата има участие и в други проекти. Тя е единствената дама в Intelligent Music Project на д-р Милен Врабевски. В момента рок групата представя най-новия албум "The Creation" с участието на Рони Ромеро (Rainbow) и Карл Сентънс (Nazareth). Лина участва и като гост-вокалист в издадения преди 3 седмици албум на Радослав Славчев - Riverman "The Truth". Певицата пише текстове за различни артисти и също така в момента създава композиции за чуждестранни изпълнители.

Извън музиката, едно от нещата, което ѝ помага да запази баланса по време на пандемията, е медитацията и по-конкретно трансценденталната медитация. Лина споделя, че денят ѝ не започва без "сутрешен ритуал", който ѝ помага да бъде по-фокусирана и продуктивна през деня.
 
"Who I Am" е реализиран с подкрепата на Столична община - Столична програма "Култура" 2021 година.

Билети за концерта:

https://bit.ly/3zjVG3e

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички