Започна второто издание на Sofia Songwriting Camp


Започна второто издание на Sofia Songwriting Camp

1535

Композитори, текстописци, музикални продуценти от Швеция, Норвегия, Южна Корея и Румъния се събират отново заедно с някои от най-талантливите ни автори, изпълнители и продуценти за второто издание на първия по рода си международен творчески лагер за писане на песни у нас – Sofia Songwriting Camp 2021, организиран от "Вирджиния Рекърдс".

Родните ни артисти ще творят рамо до рамо с чуждестранни хитмейкъри, работили със звезди като Aretha Franklin, Whitney Houston, Carlos Santana, Destiny’s Child, Lauryn Hill, Dr. Dre, Eminem, Jay-Z, 50 Cent, The Weeknd, ASAP Rocky, Kanye West, Ricky Martin и много други. Голяма част от тях са и пионери в една от най-бързоразвиващите се музикални индустрии, а именно корейската, създавайки песни за кей-поп суперзвезди като BTS, Super M, Red Velvet, Girls Generation и Twice.

Sofia Songwriting Camp има амбициозен план да превърне България в световна музикална резиденция, като организира уникални по рода си събития, на които национални и международни автори на песни работят в екип, обменят идеи, опит, страст и умения.

"Основните ценности, които ме движат от много години, са образованието, заедността, подкрепата за талантливите в полето на музиката у нас и стремежът да им създавам възможности за национална и международна изява. Този творчески лагер е перфектна платформа за всичко това. В България подобна форма на създаване на музика е все още недостатъчно разпространена, но това ще се промени и тази промяна ще донесе позитивно развитие за целия ни музикален пазар и творците. Току-що започналото издание на нашия творчески лагер ще е още по-заредено с емоция и енергия заради всичко, което преживяхме и преживяваме и заради дългата изолация. Това е едно от най-смислените неща, които някога съм правила", сподели Саня Армутлиева – собственик и управляващ директор на "Вирджиния Рекърдс".

Миналата година организаторите обявиха национален конкурс за творци, с който дадоха възможност на двама автори да станат част от тазгодишния творчески форум. Заради наложените нови рестрикции свързани с пандемията от COVID-19 публичното слушане на авторските демозаписи бе отмено, а международното жури избра за победители Искрен Тончев Искрата и Витали Езекиев. Те се присъединиха официално към новия творчески екип на лагера.

Sofia Songwriting Camp 2021 се осъществява с подкрепата на Nescafe 3in1, хотел "Ястребец" и музикален център "Икономов".

"Вирджиния Рекърдс" във Фейсбук

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички