RIА е № 1 в БНР и БГ радио


RIА е № 1 в БНР и БГ радио

3152

Дебютният сингъл на RIA "Нашата мечта" е под № 1 в класацията на БНР "БНР Топ 20" и в чарта на БГ радио.

Мултиинструменталистка, вокалистка и автор на песни, РИА всъщност е артистичният псевдоним на Мария Мирославова – дъщеря на Мери и Миро от Мери Бойс Бенд.

В "Нашата мечта" тя сама изпълнява вокалните и по-голямата част от инструменталните партии. Текстът е създаден по стихотворението на Rio Bravo "Щастливо изпепелена". Записите са осъществени от Искрен Искренов в студио "Винил". Видеото на "Нашата мечта" е заснето на картинг пистата "Красна поляна" от творческия тандем Васил Стефанов/Стефка Николова. Стилист е Димитрина Иванова. В клипа участват музиканти от групите 58 Degrees и Nonsense и приятелите на певицата Жени, Кали, Явор и Ади.

Проектът беше представен с концерт в градината на столично заведение. В присъствието на своите родители Мери и Миро, обичаната Тони Димитрова и дъщеря ѝ, актьора Дарин Ангелов, режисьорите Васил Стефанов и Стефка Николова, телевизионни и радиоводещи, журналисти и приятели, младата певица изпълни любимите си песни, акомпанирайки си на китара.

РИА е на 19. Родена е в София. Свири на пиано и посещава уроци по солфеж от петгодишна възраст. До седми клас учи в националното музикално училище "Любомир Пипков" със специалност пиано и втори инструмент класическа китара, след което завършва с отличие Софийската математическа гимназия и продължава образованието си с "Компютърна анимация и визуални ефекти" в Манчестър.

Първите си стъпки в популярната музика РИА прави с изпълнения за китара и глас на концерта за 45-тата годишнина на СМГ в зала 1 на НДК, последван от множество представяния на открити сцени, естрадата в Борисовата градина и благотворителни събития. Няколко години се изявява като вокалистка на група Lift, с която изнася трибюти на Red Hot Chili Peppers и Beatles. По-късно, с приятели от гимназията, създава група 58 Degrees. След поредица успешни концерти с кавърверсии на любими хитове, младите музиканти започват да свирят и авторска музика. През последните години РИА пише стихове и музика, създава и изпълнява свои песни.

Пожелаваме ѝ успех!
 
Сингъла може да чуете и гледате във всички дигитални платформи от Warner Music чрез "Орфей Мюзик" тук:

https://lnk.to/RiaNashataMechta

Снимка: Лилия Йотова

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички