Новото лице на Метрополис


Новото лице на Метрополис

2449

На китайски йероглифът за криза може да означава и възможност - това клише приложихме и ние от "Метрополис", съобщиха от популярната промоутърска организация

Кризата, в която изпадна цялата музикална индустрия заради пандемията от Ковид-19, затвори заведенията и фестивалите навсякъде по света за близо 2 години. Използвахме това "спряло" време, за да анализираме състоянието на световната електронна сцена и развитието ѝ в България и стигнахме до следния извод: няма вече такова нещо като "единна сцена". Нито по света, нито у нас. Простото разделение на техно, дръм-ен-бейс, транс и хаус е история. 

Сега има подстилове и подстилове на подстиловете с почитатели, които не са много склонни да се забавляват на музика, която не е точно тази, която обичат. И тъй като "Метрополис" гледа на забавлението изключително сериозно, преценихме, че едната сцена на нашите партита вече не е достатъчна. Имаме нужда от още една, за да можем да извлечем максималното от гостите, които каним и да запазим тази наистина уникална и неповторима атмосфера на събитията ни.

"Метрополис" организира първото истински голямо парти за последните две години в София на 4 декември. В него ще участват най-популярните български диджеи, големи световни звезди, както и новите открития на "Метрополис". Мегасъбитието ще се проведе в "Интер експо" център при 100 % капацитет със зелен паспорт - сертификат за ваксинация, документ за преболедуване или документ за PCR или антигенен тест, съгласно последните заповеди на Министерство на здравеопазването.

А главните герои са:

Сцена 1

Jeff Mills - Axis Records, Chicago, USA
В сравнително анонимната електронна музика има имена, които светят ярко на общия фон и Джеф Милс е точно такова. Един от създателите на стила техно, роден в Детройт, но продължил кариерата си в Чикаго, той е вероятно най-добрият технически диджей в света в тази музика. Неговите участия са като концерт заради дръм машината, която използва, и на която "свири", създавайки нови ритми, уникални за всяко негово изпълнение. Като композитор, той е автор на може би най-разпознаваемото парче в техно музиката - "The Bells". През 2000 година създава и саундтрака към филма "Метрополис" на Фриц Ланг, с което вдъхва нов живот на легендарната лента от 1927 година. И днес няма престижен фестивал в света, който да не го иска като гост в някоя от основните си зали.

Oscar Mulero - PoleGroup, Madrid, Spain 

В техно музиката има диджеи, които се водят по публиката, но и такива, които я водят. Оскар Мулеро е от вторите. С повече от 20 години опит зад гърба си и участия в най-престижните фестивали и клубове по света, той винаги е в авангарда на тази музика. Той разширява границите ѝ с всяко свое участие и всяко ново издание на своите лейбъли Warm Up и PoleGroup. Едно от най-желаните имена от почитателите на техно музиката в България, Оскар Мулеро (на снимката) ще направи своя дебют тук на 4 декември.

Сцена 2
 
Adana Twins - Tau, Berlin, Germany 

Бенджамин и Фризо - Adana Twins са двама приятели, чиято любов към електронната клубна музика и хип-хопа ражда неподражаемия емоционален, тъмен и юбер танцувален стил, който в момента доминира в най-престижните клубове в Европа, Азия и Южна Америка. Техните продукции са в сетовете на легендите Pete Tong и Sven Vath, звезди като Solomun и Tale Of Us, а ремиксите им на Higher State Of Consciousness на Josh Wink "разбиха" класациите преди няколко месеца. Те са резиденти на единия от трите най-добри клуба в Берлин - Watergate, което говори достатъчно за уменията им зад пулта.

Dirty Doering - Katermukke, Berlin, Germany 

Има лейбъли, които винаги са на точното място и в точното време. Те отразяват моментното състояние на електронната сцена и желанието на артистите и публиката за нещо различно, нещо което описва техния zeitgeist. Такъв лейбъл е Katermukke - роден в Берлин, на брега на Шпрее, където неохипитата намират своя саундтрак, съчетаващ наивитета на 80-те с тевтонските ритми от 90-те, облечен в най-шарените дрехи на 60-те. Dirty Doering е негов създател. Маратонските му сетове в култовите клубове Bar 25 и Katerblau и изключителното  присъствие зад пулта му създават име на един от най-емблематичните берлински диджеи.

Снимка: Дейвид Молина

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички