Манията АББА пак обхвана България


Манията АББА пак обхвана България

1733

През август най-популярната шведска поп група АББА обяви излизането на новия си албум "Voyage" след 40-годишна пауза. 

До заветната дата 5 ноември феновете успяха да чуят три сингъла от него: "I Still Have Faith In You", "Just A Notion" и "Don't Shut Me Down". С появата на "Voyage" голямото завръщане на квартета се отбеляза в България с пускането в продажба на специално издание "АББА. Завръщането", чийто автор е журналистът Георги Тошев. Той е един от най-заклетите фенове на шведската четворка от десетилетия и успява да получи информация буквално "от кухнята" за предстоящото през май 2022 година аватарно шоу на АББА в Лондон.

Комплектът АББА се издава от "Книгомания" и включва 2 бр. книги: "АББА. Завръщането" (88 стр.) и "Mamma Mia! Филмът. АББА. Продължението" (184 стр.) + 3 бр. оригинални пощенски картички с фотографии на групата от 70-те години + 1 плакат (28*41 см).

Цветните снимки са част от изданието "АББА. Завръщането" благодарение на "Вирджиния Рекърдс", "Анимато Мюзик", Polar Music, Universal Music, ABBA: The Мuseum, BLITZ Media Ltd., Георги Тошев, Румен Василев, Официален АББА фен клуб - България, Kelly Jonson (частна колекция), Andrew Stock и M & R Photos Services.

За колекционерите има и още една изненада: лимитиран тираж от 100 броя е придружен и от българското издание на CD с новия албум "Voyage" и е продава на специална цена онлайн от "Книгомания" и само в избрани търговски обекти. 

От "АББА. Завръщането" ще научите за т.нар. АББАтари, които ще видим на специалното дигитално 100-минутно шоу, което се подготвя от екип на Джордж Лукас ("Междузвездни войни") вече няколко години в строга секретност, какво ще представляват костюмите, какви са новостите в живота на Агнета, Бени, Бьорн и Ани-Фрид. Арената, която бе построена за спектакъла, се обслужва от над 100 работници, а за изпълненията се грижат над 800 аниматори, разказва Георги Тошев, който следи всички новини за групата. 

Търпеливото очакване на феновете на АББА, което продължи 40 години, беше възнаградено: групата се събра отново и записа нови песни в духа на 70-те години. "Благодарим ви за търпението - казват знаменитите шведи - Мина много време, откакто за последно работихме заедно. Почти 40 години. През 1982 г. взехме решение да сложим край на музикалната си кариера. Вдъхновението да се съберем отново дойде от реализирането на една дългогодишна наша мечта, а именно революционният концерт ABBA Voyage, който ще се състои през 2022 г. в специално изградената ABBA Arena в Лондон. Мисълта, че ще седнем в публиката и ще наблюдаваме нашите 3D холограми да изпълняват най-големите ни хитове, е нереално и същевременно удивително!"

Голямото завръщане на квартета в България беше отбелязано и с филм, подготвен от Георги Тошев, който беше излъчен по bTV в предаването "bTV репортерите".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички