Фестът Thrash Till Death ще люлее Каварна на 13 август!


Фестът Thrash Till Death ще люлее Каварна на 13 август!

6118

Третото издание на най-тежкия рок фестивал в България - Thrash Till Death, ще се проведе в Каварна на 13 август 2008 година.

Траш метъл идолите Оувъркил (Overkill), aмериканците Екзъдъс (Exodus), канадските пауър метъли - Трий Инчес Ъф Блъд (3 Inches Of Blood) и българите от Ласт Хоуп (Last Hope) са групите, които ще забият за първи път на сцената на феста.

Организаторите на екстремната фиеста - община Каварна и "Жокер Медиа",  съобщиха, че билетите ще бъдат пуснати в продажба от днес - 14-и юли, в Билетния център на НДК, София, и в мрежата на Ticketstream.bg. Входът е с цена 25 лв., а в деня на събитието - 30 лв.

Тази година за първи път в България ще стъпят маститите Оувъркил. Те са едни от създателите на съвременния облик на траш метълa, оформяйки го като жанр в тежката музика. Групата е сформирана в началото на 80-е години на миналия век в Ню Джърси, САЩ. Металните момчета бързо се превръщат в истинско явление на траш сцената заедно със светила като като Металика и Антракс. През годините бандата издава редица албуми, изпълнени с много енергия и агресия, като най-голяма слава групата достига с излизането на албума “Horrorscope” (1991), който се смята за най-добър и до днес. Оувъркил ще стъпят триумфално на сцената на "Thrash Till Death" като хедлайнъри. В края на миналата година бандата издаде и нов албум - “Immortalis”: енергичен, брутален и агресивен. Това е петнадесети албум на формацията. Тя е в състав: Боби Блиц - вокал, Ди.Ди. Върни - бас китара, Дерек "Дъ Скъл" Тейлър - ритъм китара, Дейв Линск - соло китара, както и наскоро присъединилият се барабанист Рон Липницки. Всички песни в албума “Immortalis”  са написани от Боби и Ди. Ди. Върни. В парчето “Skull Аnd Bones” като гост  вокалист участва Ранди Блайт от Лем Ъф Год.

Агресорите от Сан Франциско - Екзъдъс, също са особено очаквани. Те идват за първи път у нас. Групата е основана от Кърк Хамет и Том Хънтинг през 1982. Интересен е фактът, че в самото начало те разпространявали музиката си ъндърграунд и то с голям успех. Година по-късно Кърк е поканен от Металика да заеме мястото на Дейв Мъстейн, който вече имал проблеми с алкохола. След тази промяна в състава Екзъдъс издават дебютния си албум – ”Bonded By Blood”(1985), който и до днес е сред от най-значимите албуми в история на траша. Преди да запишат втория албум  - „Pleasures Оf the Flesh”, вокалистът Пол Балоф също напуска, а неговото място заема Стив "Зитро" Суза. През годините Екзъдъс свирят с всички големи метъл банди като Пантера, Антракс, Моторхед, Блек Сабат, Селтик Фрост, Мегадет, Металика и свирепата кор банда на рапъра Айс Ти - Боди Каунт. Не е тайна, че пионерите в екплозивния метъл са вдъхновили и изиграли важна роля за оформянето на банди като Металика, Тестамент, Дет Ейнджъл и др. След като на два пъти се разпада, групата най-после се събира през септември 2001, за да подкрепи Тестамент и в емблематичното шоу Thrash Оf Тhe Titans, заедно с Легаси, Антракс, Ес Оу Ди и Дет Ейнджъл.

Канадците от Трий Инчес Ъф Блъд се събират през 2000 по повод повторен концерт на старата им група, след който решават да останат заедно. Спийд и пауър метъл бандата се отличава с двата си вокала - фалцет и стрийминг вокал. През 2006 подгряват концерт на Айрън Мейдън в Калифорния, а след излизането на последния им албум „Fire Up Тhe Blades”, свирят на "Ozzfest 2007". Феновете в Каварна също ще ги чуят за първи път на родна земя.

Българското участие на тазгодишния "Thrash Till Death" ще бъде в лицето на Ласт Хоуп. Бандата вече има опит в съвместните концерти с чужди групи. През 2003 са на една сцена с нюйоркските крале на хардрока Медбол, в същата година разтърсват Солун заедно с английските хард метъли Стампинг Граунд. В София Ласт Хоуп трябваше да са съпорт на култовите Антракс, но дъжд провали изявата на чуждестранните гости преди няколко години на феста "Арена Музика". Последният им албум - "My Own Way", се смята за най-добрия, който бандата е правила до момента.

В предишните две издания на Thrash Til Death Fest са гостували все знаменити банди - Нейпълм Дет, Дистракшън и Мистик Съркъл, а миналата година стомана ляха Сепултура и Дарк Фюнъръл.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички