Шарам завърта за ЧРД на Ялта


Шарам завърта за ЧРД на Ялта

5742

Клубният живот в България е вече на 18 години, припомниха от столичния клуб "Ялта".

Култовото заведение ще отбележи своя 18-и рожден ден на 18 февруари. И тъй като то е първият български клуб, празникът е двоен – пълнолетие ще навърши както клубът на софиянци, така и клубният живот в България въобще. Пикът на купона е сетът на Шарам Тайеби (Sharam Tayebi).

Но и цялата седмична програма е изпълнена с много изненади и изяви на качествени артисти.

На 19-и февруари на традиционните вече "Live Sessions", в рамките на които мястото дава поле за изява на български музиканти, гости ще бъдат момчетата от Остава.

Специална атмосфера очаква посетителите на 21-и февруари - тогава меломаните ще си припомнят защо "Ялта" си остава култово място за софиянци. Нощта ще премине със сетовете на резидентите на клуба през тези почти две десетилетия. Зад пулта ще застанат родните корифеи  DJ Джорджо Би, DJ Васкес и DJ Ради.
 
Шарам пристига нарочно за партито. Половинката от култовия тандем Дийп Диш (Deep Dish) ще представи стилен електро-хаус сет, за който е характерен стремежът да прехвърля границите в денс музиката.

Шарам и Али Ширазиня създават Дийп Диш през 1992. Те са най-успешното дуо в историята на танцувалната музика от последните 15 години. Тандемът печели популярност още с албума "Junk Science" (1998). Оттогава до днес двамата диджеи, носители на „Грами”, обикалят света по покана на най-добрите световни клубове и създават прочути ремикси на изпълнители като Мадона, Депеш Мод, Ролинг Стоунс и много други.

Шарам се радва и на успешна солова кариера. Последния му проект е "Gone Wild" (2009).
 
"Ялта" e мястото, където за първи път звучи електронна музика в България. Той е първият роден клуб, в който гостуват чужди диджеи. Зад пулта на заведението са заставали много от най-ярките имена на световната хаус сцена, сред които Виктор Калдероне, Тимо Маас, Роджър Санчез, Ернан Катанео.

Може би всички популярни български диджеи - с малки изключения, са започнали кариерата си именно от "Ялта".
 
За стила на именитото място говори и фактът, че сайтът на отворения през януари клуб в Москва "Pacha" (www.pachamoscow.ru), част от легендарната клубна империя "Pacha", е пълно копие на сайта на "Ялта" (www.yaltaclub.com).

Още от БГ зона


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички