Шарам завърта за ЧРД на Ялта


Шарам завърта за ЧРД на Ялта

4685

Клубният живот в България е вече на 18 години, припомниха от столичния клуб "Ялта".

Култовото заведение ще отбележи своя 18-и рожден ден на 18 февруари. И тъй като то е първият български клуб, празникът е двоен – пълнолетие ще навърши както клубът на софиянци, така и клубният живот в България въобще. Пикът на купона е сетът на Шарам Тайеби (Sharam Tayebi).

Но и цялата седмична програма е изпълнена с много изненади и изяви на качествени артисти.

На 19-и февруари на традиционните вече "Live Sessions", в рамките на които мястото дава поле за изява на български музиканти, гости ще бъдат момчетата от Остава.

Специална атмосфера очаква посетителите на 21-и февруари - тогава меломаните ще си припомнят защо "Ялта" си остава култово място за софиянци. Нощта ще премине със сетовете на резидентите на клуба през тези почти две десетилетия. Зад пулта ще застанат родните корифеи  DJ Джорджо Би, DJ Васкес и DJ Ради.
 
Шарам пристига нарочно за партито. Половинката от култовия тандем Дийп Диш (Deep Dish) ще представи стилен електро-хаус сет, за който е характерен стремежът да прехвърля границите в денс музиката.

Шарам и Али Ширазиня създават Дийп Диш през 1992. Те са най-успешното дуо в историята на танцувалната музика от последните 15 години. Тандемът печели популярност още с албума "Junk Science" (1998). Оттогава до днес двамата диджеи, носители на „Грами”, обикалят света по покана на най-добрите световни клубове и създават прочути ремикси на изпълнители като Мадона, Депеш Мод, Ролинг Стоунс и много други.

Шарам се радва и на успешна солова кариера. Последния му проект е "Gone Wild" (2009).
 
"Ялта" e мястото, където за първи път звучи електронна музика в България. Той е първият роден клуб, в който гостуват чужди диджеи. Зад пулта на заведението са заставали много от най-ярките имена на световната хаус сцена, сред които Виктор Калдероне, Тимо Маас, Роджър Санчез, Ернан Катанео.

Може би всички популярни български диджеи - с малки изключения, са започнали кариерата си именно от "Ялта".
 
За стила на именитото място говори и фактът, че сайтът на отворения през януари клуб в Москва "Pacha" (www.pachamoscow.ru), част от легендарната клубна империя "Pacha", е пълно копие на сайта на "Ялта" (www.yaltaclub.com).

Още от БГ зона


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички