Андерсенови приказки: Пет Шоп Бойс поставят балет


Андерсенови приказки: Пет Шоп Бойс поставят балет

5227

Дуетът Пет Шоп Бойс (Pet Shop Boys) вдига на трупчета своите звукозаписна, концертна и продуцентска дейности, тъй като работи върху балетна постановка.

Спектакълът е по мотиви на приказки от Ханс Кристиян Андерсен. Премиерата на шоуто ще е в лондонския театър "Sadler's Wells" през 2011, обяви Нийл Тенънт пред телевизия "BBC".

"Няма ташак, творбата е замислена като сериозна - дори отгоре. В основата на всичко, разбира се, е музиката. Тя е готова наполовина засега. Чайковски ни е вдъхновил за звученето, но по литературната основа на Андерсен", поясни партньорът на Крис Лоу.

В едно от новите изпълнения - "All Over The World", към последния си диск - "Yes",  Пет Шоп Бойс семплираха класически абзац от Чайковски.

Главният хореограф на хепънинга вече е определен, според думите на Тенънт.

"Възможни са и диско включвания", допълни го Крис.

"Решихме, че след като има "мъжки" рок, защо да няма и "мъжко" техно, и веднага се скарахме с лейбъла”, разказа още Нийл за началото на кариерата им.

“А като оповестихме, че не искаме концерти, ни излезе име на капризни досадници. Винаги сме ненавиждали червените пътеки, премиерите и папараците. Отиваш там и платени клакьорки скандират името ти, без да те познават. Парад на срамотата, а не на славата”, обобщава спомените си той.

Това не е първото "класическо изкушение" за знаковите англичани. "Момчетата от Пето Шопско" сътвориха саундтрак към полунемия (има си музика без диалог) филм “Броненосецът Потьомкин” на Сергей Айзенщайн от 1925, с което шоу се появиха на лондонския "Трафалгар Скуеър" през септември 2004.

Въпреки хилядите си ангажименти покрай появата на новия им албум - "No Line On Тhe Horizon" (2009), Ю Ту (U2) пък издадоха, че правят мюзикъл за Спайдърмен.

Произведението за супергероя е по комикса на "Марвъл". "Spired-Man: Turn Off The Dark" ще дебютира на сцената в Бродуей 2010. Сюжетът нищи историята на екшън шемета, а саундтракът и либретото са на фронтмена Боно и китариста Ди Едж.

Режисьор на най-скъпия спектакъл, игран на Бродуей досега, е Джули Теймър ("Цар Лъв").

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички