Кинаджията Зигфрид свири авангард на живо по БНР довечера


Кинаджията Зигфрид свири авангард на живо по БНР довечера

6082

Извънредното издание на пънк-джаз инициативата на "Аларма" по програма "Христо Ботев" (92,9 FM) е на 11 март в сряда от 21,30 до 23,00 ч., когато триото на Зиг ще свири на живо във Второ студио на БНР.

Зигфрид (Siegfried) е сред най-интересните имена в младото френско независимо кино - сценарист, оператор, режисьор, художник фотограф, композитор и писател,  автор на познатите на българския зрител филми „Луиз (втори дубъл)”, „Санса”, „Ада” (с българско участие), „Киногама 1: Изток” (с българско участие), „Киногама 2: Далечният Изток” (виж програмата на „София Филм Фест”).

Музикант по образование, сам пише музиката към лентите си, а като филмов композитор е работил с режисьори и сценаристи от класата на Сергай Бодров-старши (Русия), Гука Омарова (Казахстан) и пр.

В албумите му участват легенди на авангардната музика на ХХ век като Стив Лейси, Иври Гитлис, Ерик Трюфа.
 
На „София Филм Фест” е чест гост от 2004 насам - в качеството си на режисьор, музикант и член на международното жури.

13-о издание на кинофиестата представя ретроспектива на всичките му филми, както и негова фотографска изложба в „Дома на киното”.
 
С електроакустичното си трио (включващо пиано, саксофони, бийтбоксер, чело и други лъкови инструменти), Зигфрид ще представи своята филмова музика, която е на границата между джаза, съвременната класика и средноазиатския фолклор.

С подкрепата на „София Филм Фест”, по чиято покана Зиг трио (Sig Trio)гостува в България.

Това е поредното интригуващо събитие в афиша на Аларма - феста, след концертите на Осил Амук, Под дъжда и Джезве (Jеzzve).

Вход свободен!

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички