Фен клуб Нова генерация завинаги и Аларма честват Митко Воев


Фен клуб Нова генерация завинаги и Аларма честват Митко Воев

11414

Специални концерт и предаване по случай рождения ден на покойния фронтмен на Нова генерация - Митко Воев, предвиждат организаторите на феста "Аларма Пънк Джаз" и фен клуб "Нова генерация завинаги", съобщи за MySound.bg вдовицата на барда - Нели Воева.

Изявата е от 21.30 ч. на живо по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) от Второ студио на БНР. Вход свободен!

Димитър Воев почина преди 17 години, но остави след себе си прекрасни - и все така актуални!, стихове, музика и идеи.

"Всеки, който е чувал Нова генерация, Воцек и Чугра, Кале и Вход Б, знае за какво става въпрос. Тези, които не знаят, нека да заповядат - тъкмо ще разберат какво са пропуснали. Вечерта в никакъв случай няма да бъде панихида и пък траурна (въпреки че за готик парти може би подхожда)", поясни един от водещите - Радослав Чичев

Специални гости на събитието са Нели НедеваВоева, Пейчо Пейчев, Пенчо ПоповЧугра, Иво Христов, Енил Енчев и др.

Освен събеседниците, които ще си спомнят истории от края на 80-е, ще има и групи, които ще разказват съвременни истории. Групи, които по някакъв начин са повлияни и вдъхновени от Димитър Воев. Това са АС, Свилен Иванов + Гергана Добрева, Под дъжда, Ивашкин (Мефисто) + Girls, Барбароните, Драго Балджиев + Айсел Али и други близки по идеи до Воев, наречени приятели по акустика.

На следващия ден - 22 май, от 18.30 ч във филмотечно кино „Одеон” ще се прожектира филмът „Нова генерация и приятели”. За последен път лентата бе показана в рамките на „София Мюзик Фест” през 1997. Само че сега филмът е дообработен и с добавени кадри.

Художникът Иво Христов ("Джо Дилема", "Кукер Мюзик") и операторът Енил Енчев (създател на група Атлас) документират знаковата група по време на неин концерт в зала „България”. Техниката е VHS камера, монтажът – с два видеоплейъра и касетофон. Най-трудно се оказало синхронизирането на записания от пулта звук с картината от видеото.

След 17 години отлежаване на монтирания тогава филм и част от неизползваните кадри, Енил прави цифров ремастеринг в DVD формат.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички