Магичната Trigaida с голям концерт в Sofia Live Club. Полуфиналистите от "България търси талант" ще представят албума "Elate" и нови композиции
Пролетен приказен бал с Михаил Йосифов бенд. Завръщане в епохата на суинга в Централния военен клуб
Остава - нежност, светлина, рок и… Кислород на живо
Букет хитове от Hooverphonic за българските фенове
Откриват алея на името на Митко Воев в столичната "Борисова градина". Фестивалът "Алея на Воев" събира меломаните в клуб "Маймунарника" на 21 май
Съвместен концерт на Ildaruni, Freija и Black:l. Тройна метъл атака в клуб Live & Loud този петък
50 банди на Hills Of Rock 2022! Виж обогатения афиш
The Cardigans, Bomfunk MC's, Delinquent Habits и Джон Нюман се присъединяват към ARTE Feastival 2022
Ар-ен-би дивата Macy Gray пристига с тур бандата си The California Jet Club за концерт в София
Шведските прогресари Soen се завръщат в София, концертът е на 19 май
Jazz FM търси най-ярките джаз творци в кампанията "Джаз в цялата страна"
Sоfia Live Club отбелязва 13-тия си рожден ден с концерти на Б.Т.Р. и Милица Гладнишка

Фейт Ноу Мор свириха пред хиляди, хиляди, хиляди в погото


Фейт Ноу Мор свириха пред хиляди, хиляди, хиляди в погото

5863

Колко точно хиляди е имало в пясъка пред Главната сцена на "Spirit Of Burgas" 2009 по време на гига на Фейт Ноу Мор (Faith No More) в първата вечер, е трудно да се определи. Ясно е едно обаче – парчето плаж, отредено за фестивала, беше дотолкова претъпкано, че първите 100 метра бяха пого. "Jack Daniel's" сцената пък предвидливо си беше оставила дупка в програмата точно за този час. А ако можеха да гледат от морето, някои фенове биха предпочели това положение пред непрестанното ентусиазирано меле на сушата. 

Самите ФНМ се качиха на сцената след доста чакане, саундчеци и местене на интрументи, по време на което плажът беше залят от крясъци.

Още с първото парче тълпата подхвана да пее, а мелето пред сцената (което беше започнало още преди концерта) доби зловещи размери.

Г-н Патън очевидно се кефеше на ситуацията, пускаше шеги към публиката и размахваше епилептично по мафиотски зализаната си коса и сребристите си шалварести панталони. В арсенала му от странни инструменти се включваха любимото му таксиметрово радио и един мегафон, през който психопатът изпя почти всичките си припеви. Някои от нас, които за пръв път го чуват да пее на живо, в стандартния смисъл на думата „пее“ (защото при гостуването си с Разел Патън правеше съвсем други работи с гласните си струни), бяха приятно изненадани, че има накъде – на живо гласът му звучеше още по-мощен и още по-богат, отколкото в слушаните до безкрай записи на Фейт

Бързо стана ясно, че Патън може да изпее всичко и всякак, и то докато се занимава с куп странични дейности, от които най-голям фурор предизвика изпълнението с камерата. По време на третото или четвъртото парче от гига, вдъхновен от абсолютния ад пред сцената, Майк Патън се покачи на крана, от който цяла вечер камера снимаше концертите на Главната сцена. Оттам той изпя около половин парче, след което камерата повече не проработи. Далеч отвъд ръба на истерията, публиката посрещна маймунджилъка му с бурни овации, женски писъци и пореден щурм напред към загражденията.

Последваха още от любимите стари парчета, обяснения в „любов” към чалгата и все същия мощен ФНМ звук, който ще гърми и трещи в главите ни до края на фестивала. Че и след това.

На бис групата изсвири „Who Cares А Lot“, а припяващите бяха така много и така добре организирани, че нищо чудно бургазлии да са сбъркали маршовия припев с настъпването на нова революция.

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички