Магичната Trigaida с голям концерт в Sofia Live Club. Полуфиналистите от "България търси талант" ще представят албума "Elate" и нови композиции
Пролетен приказен бал с Михаил Йосифов бенд. Завръщане в епохата на суинга в Централния военен клуб
Остава - нежност, светлина, рок и… Кислород на живо
Букет хитове от Hooverphonic за българските фенове
Откриват алея на името на Митко Воев в столичната "Борисова градина". Фестивалът "Алея на Воев" събира меломаните в клуб "Маймунарника" на 21 май
Съвместен концерт на Ildaruni, Freija и Black:l. Тройна метъл атака в клуб Live & Loud този петък
50 банди на Hills Of Rock 2022! Виж обогатения афиш
The Cardigans, Bomfunk MC's, Delinquent Habits и Джон Нюман се присъединяват към ARTE Feastival 2022
Ар-ен-би дивата Macy Gray пристига с тур бандата си The California Jet Club за концерт в София
Шведските прогресари Soen се завръщат в София, концертът е на 19 май
Jazz FM търси най-ярките джаз творци в кампанията "Джаз в цялата страна"
Sоfia Live Club отбелязва 13-тия си рожден ден с концерти на Б.Т.Р. и Милица Гладнишка

Електронният дух на Spirit Of Burgas: диджеи, емсита, фокусници


Електронният дух на Spirit Of Burgas: диджеи, емсита, фокусници

4524

Въпреки че на второто издание на "Spirit Of Burgas" 2009 бяха дошли главно любители на рока, се намериха достатъчно хора, които да запълнят поне половината от плажа пред ентралната сцена близо час след като Фейт Ноу Мор (Faith No More) слязоха от нея. Причината бе добре познатият вече у нас тандем Ел Ти Джей Букeм и MC Конрад.

Най-сработената диджей/MC комбина (заедно вече 16 години) отново не слезе нито за миг под най-високото възможно качество в двучасовия си сет. Позастарявящият маестро на джази звученето бе винаги удачно „засичан” като темпо и настроение от своя не по–малко легендарен колега с микрофона. Високият и подвижен Конрад с характерния си премерен стил, лишен от всякакви излишни крясъци и махания с ръце, дори се въртя до сутринта из фестивалната гора от сцени.

Това, което събуди хората, пренасочи анимацията в правилните коловози и просто изби рибата в морето с все спасителите, обаче бе Събфокус. Англичанинът се превърна в приятната изненада на фестивала в първата вечер. Умело редуваше на степени изчистени бас насъсквания с лирични вокални отклонения, докато не затанцува и пясъкът по плажа в часовете на нощта.

Не можем да пропуснем и „върхa” на местната (дез)организация във връзка с неадекватния къмпинг, разположен на плажа вместо в гората, с отделна цена и входове, на които човек дори да иска, не можеше да си купи пропуск.

Холандската сцена не бе на нужната висота в първия ден, но постепенно налучка верния тек–хаус тон и на поправката в събота си взе изпита, превъщайки се в спасителен остров за електронните фенове. Те вече са настръхнали в очакване на закриването днес от експерименталните „икони” Кристъл Метъд (The Crystal Method), c които очаквайте и ексклузивно интервю.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички